Gina Lollobrigida születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legnépszerűbb filmcsillag volt Olaszországban és az egész világon Gina Lollobrigida, bár hihetetlenül teheséges volt, szerepeit többnyire a kinézete miatt kapta.

Már fiatalon felfigyeltek feltűnő szépségére, ezért modellként kapott lehetőséget, később pedig már filmekbe is hívták, elsősorban operákba. Nem kétség, hogy a lehetőségeket dekoratív megjelenésének köszönhetően kapta, de bebizonyította, hogy tehetsége is van a színészethez. Elinte csak Olaszországban kapott kisebb lehetőségeket, de egy hollywoodi kitérő után egyre igényesebb szerepeket kapott.

90 éves lett Gina Lollobrigida Forrás: AFP

Nemzetközi hírnevét mégis a francia filmeknek köszönheti, a Királylány a feleségem, Az éjszakai szépei, a Hűtlen asszonyok vagy éppen a Kenyér, szerelem, fantázia című filmekben nyújtott alakításáért a közönség a szívébe zárta. Az '50-es években még számos filmben játszott, de a '60-as években is voltak emlékezetes szerepei. Az utolsó igazán sikeres filmje a Jó estét, Mrs. Campbell! című vígjátékban volt, a '70-es évek elején bejelentette, hogy visszavonul a filmvilágtól, és a fotózásnak szenteli magát. Gina Lollobrigida többször is járt Magyarországon, első, egyben legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt.

Gina Lollobrigida és Javier Rigau Rafols esküvője elmaradt Forrás: AFP/Vanina Lucchesi

A színésznő csak egyszer volt férjnél, a második házassági szándéka 2006-ban hatalmas botrányt keltett. A fiánál is fiatalabb férfival akart házasságra lépni, amit a média nem nézett jó szemmel, ezért végül lefújták a lakodalmat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.