Michael Schumacher a Német Sporthírességek Csarnokába került

Forrás: AFP/Orlando Kissner -
német Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy megtiszteltetés érte Michael Schumachert, bekerült a Német Sporthírességek Csarnokába. Hatalmas fölénnyel nyert a szavazáson.

Még januárban kezdeményezte a Bild című német lap, valamint a Német Sportsegély Alapítvány, hogy szavazás útján válasszanak ki egy-egy új tagot, aki bekerülhet a Német Sporthírességek Csarnokába. A férfiak közül Michael Schumacheren kívül még Lotthar Mätthausnak, Georg Hacknak, Michael Wasmeiernek és Sven Hannawaldnak volt esélye bekerülni, de mindenki azért szurkolt, hogy a világbajnok pilóta legyen a kiválasztott.

A Német Sporthírességek Csarnokába került Michael Schumacher Forrás: AFP/Orlando Kissner

Az eredmény nem is volt kérdéses, Schumacher óriási fölénnyel (67%) nyerte meg a szavazást, hétfőn pedig hivatalosan beiktatták őt, és Magdalena Neuner biatlonost! Schumi egykori versenytársa, Mika Häkkinen már a szavazás kezdetén tudta, hogy Schumachernek ott a helye, és így is lett. Schumacher és Neuner a hírességek csarnokának 103. és 104. tagja. Az elismerést Schumacher családjának képviselője vette át az ünnepi díjátadón, a Mercedes-csoport részéről pedig Norbert Haug, aki azt kívánta, bárcsak ott lehetne köztük a sportoló. „

az lenne a legcsodálatosabb, ha most itt lehetne közöttünk"

InfoRádió

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.