Őszinte vallomást posztolt Hosszú Katinka

Fotó: Mudra László - Origo -
fotó Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka vegyes érzelmekkel fogadta a hírt, mely szerint állomásonként csak négy számban versenyezhet. Őszinte vallomást tett közzé az oldalán. 

"Akkor jössz rá, mennyire szeretsz valamit, amikor elveszíted... Ma igazán szembesültem azzal, mennyire szeretek versenyezni.

Az elmúlt években, egy-egy Világkupa-állomás után úgy éreztem magam, mint akit elütött egy autó. Mindenem fájt, hullafáradt voltam, néha úgy éreztem, hogy nem birom tovább. Amikor meghallottam, hogy mostantól állomásonként csak négy számban indulhatok, egy pillanatig arra gondoltam, mindennek oka van, és talán nem is baj, hogy idén visszaveszek az iramból egy kicsit

Most viszont itt ülök a moszkvai hotelszobámban, és tátongó ürességet érzek. A tegnapi három után ma egyetlen számban indulhattam, így a parton néztem végig azokat a számokat, amelyekben éveken át mindig versenyeztem a Világkupán. Úgy éreztem magam, mint akit büntetésből ültettek ki a medence szélére. Sosem gondoltam volna, hogy akkor fogom magam sajnálni, ha nem versenyezhetek, fáradtság és fizikai fájdalmak nélkül hagyom el az uszodát, de most, hogy eljött ez a pillanat, tehetetlennek érzem magam" - írja a posztjában az úszónő.

Az eset a férjét, Shane Tusupot is felkavarta, aki szintén a közösségi oldalán mondta el a véleményét a történtekről. Az edző szerint Katinkát egyáltalán nem becsülik eléggé, és ez az egész meg sem történhetne vele, ha amerikai úszó lenne.

Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást

Hosszú Katinka egy nem mindennapi Facebook-üzenetben tette közzé a Magyar Úszószövetségnek címzett nyílt levelét. Az úszónő szavait változtatás nélkül közöljük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.