Sztárok, akik szinte semmit nem kerestek a legnagyobb szerepükkel: Brad Pittől Hilary Swankig

Brad Pitt Hilary Swank Jennifer Lawrence fizetés Dustin Hoffman Bill Murray
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köztudott, hogy a híres filmszínészek meglehetősen jól keresnek: olyan összegeket kapnak, amiket mi leírni sem szoktunk a mindennapjainkban. Aaz elején azonban ők sem kerestek olyan nagyon jól, a mostani több százezer dolláros gázsijukhoz képest a számukra hírnevet hozó szerepekért, szinte semmit nem kaptak: persze az élet aztán kárpótolta őket!

Brad Pitt – Thelma és Louise

Forrás: AFP

Elképzelhetetlen, de amikor ez a filmk készült, Brad Pitt még teljesen ismeretlen volt az emberek számára. Nagyon távol állt még attól a szupersztártól, akinek manapság számít, és bizony nagyon meg is kellett küzdenie ezért a szerepért. Végül ő alakíthatta J.D. karakterét, ami nagyon meglendítette a pályáját, bár nem pénzben: 6000 dollár volt a jussa, vagy 1,5 millió forint.

Hilary Swank – A fiúk nem sírnak

Forrás: AFP

A fiúk nem sírnak főszereplője Brandon Teena. Ő egy olyan fiatal, aki önmagát kétneműnek vallja, de ő inkább férfi szerepben mutatkozik be. Azoban a titka nem maradhat sokáig rejtve, kiderül valódi identitása, a hazugságááért a két férfiismerőse pedig megerőszakolja majd meggyilkolja őt. Brandon megformálója a filmben Hilary Swank, aki ezért a alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, de sok pénzt nem keresett vele: 3000 dollár, azaz 750 ezer forint volt a fizetése.

Dustin Hoffman – Diploma előtt

Dustin Hoffman – Diploma előtt Forrás: Time

A színész első nagyobb filmszerepe volt a Diploma előtt, ami meg is hozta számára a várt sikert. Egyből Oscar-díjra jelölték a szégyenlős és visszahúzódó Benjamin Braddock szerepéért. Ennek a filmnek köszönhető, hogy a világ megismerte Dustin Hoffmant, ám az ő számláját nem terhelte meg nagyon a szerepéért kapott összeg, bár az eddig felsoroltak közül ő keresett még a legjobban: 17 ezer dollárt kapott, azaz több mint 4 millió forintot.

Jennifer Lawrence – A hallgatás törvénye

Forrás: AFP

Első nagy szerepét Jennifer Lawrence A hallgatás törvénye című filmben játszotta. Egy 17 éves fiatal lány karakterét formálta meg, akinek édesanyja mentális beteg így egyedül kell gondoskodnia a húgáról és az öccséről. Az apja már rég eltűnt, de a keresésére indul. AZ alakításáért még Oscar-díjra is jelölték, de túl sok pénzt nem kapott szerepéért: 3000 dollárt, vagyis 750 ezer forintot kapott.

Bill Murray – Okostojás

Forrás: AFP

A színész nagyon sok szerepben játszott, de az egyik legjobb kiritikát az Okostojásban nyújtott szerepléséért kapta. Ugyan a film nem aratott óriási sikert, de a színész nagyon sok elismerő szót kapott az alakításáért. Bill az életunt Herman Blume-ot formálta meg, és Golden Globe-díjra is jelölték, mint a legjobb férfi mellékszereplőt. Őt sem fizették azonban túl, bár az itt felsoroltak közül a második legmegasabb összeget kapta: 9000 dollárt, vagyis 2 millió 200 ezer forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.