Taylor Swift megnyerte a David Mueller elleni molesztálási pert

Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro -
Taylor Swift molesztálás per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Taylor Swift amerikai popsztár megnyerte a David Mueller egykori rádiós DJ ellen indított molesztálási perét - írta a BBC hírportálja.

Swift azzal vádolta Muellert, hogy egy 2013-as koncertjén szexuálisan molesztálta, fogdosta.

A denveri bíróság azt állapította meg, hogy a volt rádiós lemezlovas egy fotózás során Swift szoknyája alá nyúlt és a fenekébe markolt. Az énekesnő szimbolikus kártérítést, egy dollárt (259 forint) igényelt, ezt is megítélték neki. Korábban Mueller próbálta beperelni a popsztárt, mondván, hogy Swift vádjai "az állásába kerültek". A pert azonban a bíróság a múlt héten elutasította. Hétfőn a bíróság szintén elutasította Muellernek az énekesnő édesanyja, Andrea Swift elleni keresetét is.

Taylor Swift pert nyert a molesztálási ügyben Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro


"Elismerem, kivételes helyzetem segített abban, hogy felvállalhassam védelmem hatalmas költségeit egy ilyen perben. Azt remélem, ez azoknak is segít, akiknek szintén meg kell hallani a hangját. Ezért adományokkal fogok támogatni olyan szervezeteket, amelyek a szexuális támadások áldozatainak segítenek" - írta az ítélet után Taylor Swift közleményében.

A molesztálás az énekesnő Red című turnéjának denveri állomásán történt. Muellert, aki akkoriban a KYGO rádió műsorvezetője volt, meghívták, hogy találkozzon Swifttel. A popsztár az eset után panaszt tett a KYGO-nál, a DJ-t két nappal később kirúgták.

Múlt pénteken Swift akkori testőre vallomást tett, melyben elmondta, hogy látta Muellert a sztár szoknyája alá nyúlni, bár azt nem, hogy "a DJ keze valóban meg is érinti-e az énekesnő testét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.