Matilda, a kiskorú boszorkány Mara Wilson Danny DeVito
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mara Wilson óriási népszerűségre tett szert a Matilda, a kiskorú boszorkányban játszott szerepével, de a magánélete nem volt olyan csillogó: kiderült, hogy a forgatások alatt elveszítette az édesanyját.

A Matilda, a kiskorú boszorkány története fiatalokat és időseket is megérintett, a sikerkönyvből adaptált film hatalmas népszerűségnek örvendett. Rendezője és producere Danny DeVito volt, aki nemcsak a háttérből vett rész a produkció elkészítésében, de szerepelt is a filmben. A főszereplő pedig Mara Wilson volt, akit akkoriban ismert meg a világ. Hiába játszott már több filmben is azelőtt, ez a produkció hozta el számára az áttörést.

Mara Wilsont mindenki imádta őt, élete azonban nem volt olyan tökéletes, amilyennek kívülről látszott Forrás: AFP

Mindenki imádta őt, élete azonban nem volt olyan tökéletes, amilyennek kívülről látszott.

A ma már 30 éves Mara egy könyvben számolt be arról, milyen keserves dolgokon kellett keresztülmennie a forgatás alatt.

Édesanyjánál, Suzie-nál ugyanis rákot diagnosztizáltak, ez pedig a szülei minden idejét lekötötte.

Mara forgatott, míg anyja az életéért küzdött.

A kislány szerencséjére voltak mellette olyan nagyszerű emberek, akik igyekeztek megkönnyíteni számára ezt az időszakot.

Danny DeVito és felesége, Rhea Perlman azon voltak, hogy Marát boldoggá tegyék.

A két színész felajánlotta a lány szüleinek, hogy bármikor szívesen vigyáznak Marára, ha nekik orvoshoz kell menniük, és így is lett.

Danny DeVito ott volt, amikor Marának szüksége volt rá Forrás: NORTHFOTO/Birdie Thompson/AdMedia/Birdie Thompson

Rengeteg programot csináltak együtt: medencés bulikat szervezetek és kirándulásokon vettek részt.

Danny és felesége tényleg mindent megtettek azért, hogy Marának könnyebb legyen, de az édesanyját senki nem tudta megmenteni.

Mire véget értek a film körüli munkálatok, Suzie egyre rosszabbul lett, végül feladta a küzdelmet a rák ellen. A család teljesen összetört, Mara pedig a folytogató gyászon túl még azt is sajnálta, hogy édesanyja nem láthatta az elkészült filmet, hiszen az ő bíztatására jelentkezett a szerepre. Kiderült azonban, hogy anyja nem maradt le róla! Danny DeVito ugyanis évekkel később elárulta Marának, hogy ő meglátogatta Suzie-t a kórházban, és megmutatta neki a majdnem teljesen elkészült filmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.