Weinstein-ügy: Tom Hanks és Catherine Deneuve is megszólalt

Forrás: AFP/Karim Sahib -
metoo Harvey Weinstein szexuális visszaélés zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Catherine Deneuve francia filmsztár együttérzését fejezte ki a szexuális zaklatás áldozataival, ugyanakkor megkérdőjelezte a Weinstein-botrány után a közösségi médiában elkezdődött internetes kampány értelmét. Az Egyesült Államokban közben további sztárok ítélték el a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt filmmogult.

A hatvan éve a pályán lévő népszerű színésznő, Catherine Deneuve a Huffington Post francia kiadásának adott interjúban beszélt arról, hogy a közösségi médiában elindult posztáradatot szörnyűnek tartja. "Érdekes erről így beszélni? Segít ez? Hozzátesz bármit is? Egyáltalán megoldja a problémát?" - fogalmazta meg kétségeit.

Catherine Deneuve nem látja értelmét a #metoo kampánynak Forrás: AFP/Karim Sahib


Deneuve ugyanakkor hangsúlyozta, hogy együtt érez a szexuális erőszak áldozataival, és mint mondta, borzalmas a helyzete azoknak a nőknek, akik erről csak ezen a módon tehettek tanúságot. Egy másik nyilatkozatában viszont, amelyet a BMF televíziónak adott, nem volt hajlandó pálcát törni Harvey Weinstein felett. Kijelentette, hogy nem hoz erkölcsi ítéletet vele kapcsolatban, és úgy gondolja, a "dolgok kiderülnek".

A The Guardian pénteki cikke szerint Deneuve azt is leszögezte, hogy sem eddig, sem ez után nem mond el semmit arról, hogy maga áldozata volt-e valaha szexuális zaklatásnak vagy erőszaknak.

Harvey Weinstein és Rose McGowan színésznő, aki azt állítja, a producer megerőszakolta Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Az Egyesült Államokban közben a producer újabb áldozata lépett a nyilvánosság elé: Lupita Nyong'o, a 12 év rabszolgaság Oscar-díjas sztárja a The New York Timesban megjelent véleménycikkében idézte fel, hogyan erőszakoskodott vele Weinstein több alkalommal is, még színészhallgató korában. Amikor később a 12 év rabszolgaság premierjén találkoztak, a producer bocsánatot kért tőle. Ő azonban megfogadta, hogy többé nem dolgozik vele - emlékezett az írásban. Nyong'o hozzáfűzte: a történteket azért osztotta meg most a nyilvánossággal, mert amikor ezeket átélte, még nem tudta, hogy csak egyike volt Weinstein áldozatainak, akik most egymás után fedik fel, amit eddig titkoltak.
"Van ereje a számoknak. Köszönöm a nőknek, akik kitálaltak és nekem is erőt adtak ahhoz, hogy a múltam e szerencsétlen pillanatát felidézzem" - írta a színésznő.

Tom Hanks szerint Weinstein számára már nincs visszaút. Esete végérvényesen vízválasztóvá vált. A történtekről mindenki úgy fog beszélni, hogy Weinstein előtt és utána, a "neve főnévvé és igévé válik".
Az Oscar-díjas színész ugyanakkor a BBC News-nak kijelentette: nem érzi, hogy felelős lenne azért, mert ő is részese volt annak a hollywoodi gépezetnek, amely megengedte, hogy ilyesmi előfordulhasson. "Ha csak Hollywoodban és a szórakoztatóiparban fordulna elő szexuális zaklatás, egyetértenék, de nem erről van szó, ez beépült a társadalmi szabályokba" - mondta hozzátéve, hogy ahol a férfiak kezében van a hatalom, mindig vannak ilyen szexuális ragadozók, akik a női beosztottjaikat zaklatják és ez így folyik a meleg közösségben is.

Tom Hanks szerint minden áldozatot meg kell hallgatni Forrás: Big Bang Média

Hanks úgy vélte, a szexuális visszaélés problémája széles körben elterjedt. Hangsúlyozta, hogy minden áldozatot meg kell hallgatni és a vezető pozícióban lévőknek a konzekvenciákat levonva be kell tartaniuk az abból következő új szabályokat. Olyan etikai kódexre van szükség minden munkahelyen, amely pontosan kijelöli, hogy milyen viselkedést vár el a cég minden alkalmazottjától.

Lupita Nyong'o is Harvey Weinstein áldozata volt: nála is próbálkozott a producerhttp://www.life.hu/sztarok/20171020-lupita-nyong-o-is-harvey-weinstein-aldozata-volt.htmlLupita Nyong'o sem tudta elkerülni Harvey Weinstein próbálkozását. A színésznőt a producer az otthonában próbálta rávenni masszírozásra és arra, hogy vegye le a nadrágját, miközben a gyermekei a másik szobában voltak. TV + Sztárok--Sztárpárok, akik a hűtlenség ellenére együtt maradtak: Beyoncé és Victoria Beckham sem hagyta ott férjéthttp://www.life.hu/sztarok/20171020-sztarparok-akik-a-hutlenseg-ellenere-egyutt-maradtak.htmlA sztárpárok kapcsolatai csak kívülről tűnnek tökéletesnek, ugyanolyan problémák és kétségek merülnek fel köztük is, mint a civileknél: pédául a hűtlenség. Nekik viszont a félrelépést nemcsak egymás előtt kell vállaniuk, hanem az egész világ előtt, ami nem könnyíti meg a helyzetüket. Ennek ellénre vannak olyan celebpárok, akiknek sikerült rendezni a kapcsolatukat: ilyen például Victoria és David Beckham. TV + Sztárok--Szinetár Dóra sokat sejtető poszttal piszkálta fel rajongóithttp://www.life.hu/sztarok/20171020-szinetar-dora-sokat-sejteto-poszttal-piszkalta-fel-a-rajongoit.htmlPár hete született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, a kis Benjamin, de úgy tűnik, a színésznő máris beleveti magát a munkába.TV + SztárokOrigoMegölték a The Voice egykori versenyzőjét, San Sreylai-t http://www.life.hu/sztarok/20171020-elhunyt-san-sreylai-a-the-voice-egykori-versenyzoje.htmlTragikus körülmények között hunyt el a The Voice egykori versenyzője, San Sreylai. A fiatal énekesnővel a volt férje végzett. TV + Sztárok--Koós János 45 éve nem látta első feleségéthttp://www.life.hu/sztarok/20171020-koos-janos-45-eve-nem-talalkozott-elso-feleseget.htmlKoós János 45 éve házas, és pont ennyi ideje nem tud semmit az első feleségéről. Azt sem tudja, él-e még. TV + SztárokOrigoHarvey Weinstein nem veszi komolyan a rehabot, és még mindig tagadhttp://www.life.hu/sztarok/20171020-harvey-weinstein-nem-veszi-komolyan-a-rehanot-es-meg-mindig-tagad.htmlA Page Six nevű oldal számolt be arról, hogy Harvey Weinsteint nem veszi komolyan a rehabilitációt. Az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban pedig azt gondolja, hogy összeesküvés áldozata lett. TV + Sztárok--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.