Diósjenői tórendszer miatt indult eljárás: Oszter Sándor szerint nem ők az érintettek

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
eljárás Diósjenő Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Diósjenőn engedély nélkül létesített tórendszer ellen a vízügyi hatóság eljárást indított és büntetőeljárást is kezdeményezett. Az ügyben Oszter Sándor is megszólalt.

Vízügyi hatóság eljárást indított és büntetőeljárást kezdeményezett egy mesterséges tórendszer ügyében, mely Diósjenőn engedély nélkül lett kialakítva. Erről a Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatta az MTI-t. A tórendszert több civil szervezet és magánszemély is kifogásolta, mint kiderült, valóban vannak vele gondok.

Az engedélyt 2014 augusztusában adta ki az akkori Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatóság a Jenői-patakot érintő vizes élőhely (4 tó és 4 gát) kialakítására. A terület egy budapesti székhelyű betéti társaság tulajdonában, de egy közhasznú alapítvány használatában állt. Utóbbi kérésére meghosszabbította a vízügyi hatóság jogutódja, vagyis a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az engedély érvényességi idejét.

Oszter Sándor tavaival lehet probléma? Forrás: MTI/Zih Zsolt

Az alapítvány azonban a munkálatok megkezdése előtt 2017 augusztusában elállt a tórendszer kialakításától, azonban a betéti társaság már júliusban megkezdte a munkálatokat, pedig erre nem volt engedélye, hiszen az kizárólag az alapítvány nevére szólt. A ráadásul

el is tértek az engedélytől: a többi között áthelyeztek egy patakmedret, illetve betemettek egy mellékágat.

Az ügyészség kivizsgálta, hogyan is végezhettek engedély nélküli munkálatokat és kiderült, hogy Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az eljárás során több mulasztást is elkövetett. Ezért a főügyészség eljárást kezdeményezett.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köteleznie kell a betéti társaságot egy fennmaradási kérelem benyújtására az engedély nélkül megépített vízi létesítmény miatt. Vissza kell vonni a közhasznú alapítvány kérelmére kiadott vízjogi létesítési engedélyt, és az annak érvényességi idejét meghosszabbító határozatot. Azt is indítványozták, hogy az igazgatóság végezzen soron kívül helyszíni ellenőrzést, vizsgálják meg az engedély nélkül kialakított rendszert, és fontolja meg vízgazdálkodási bírság kiszabását is.

Mint ismeretes, korábban Oszter Sándor ellen is felszólaltak a diósjenői lakosok, attól féltek, hogy a színész tórendszere károsítja a környezetet. A Blikk megkereste Osztert, arról kérdezték, hogy a büntetőeljárásnak köze van-e ehhez, de a színész szerint nem ők az érintettel.

"Mi erről semmit sem hallottunk, szerintem nem mi vagyunk az érintettek" - mondta Oszter.

Cseke Katinka elmondta, hogy miért ment tönkre a házasságahttp://www.life.hu/sztarok/20171129-cseke-katinka-elmondta-miert-ment-tonkre-a-hazassaga.htmlA Micsoda nők! című műsorban Várkonyi Andi éppen arról kérdezte vendégeit, szerintük belefér-e egy kapcsolatba, ha az egyik fél egy másik nemű barátjával megy el vacsorázni. A téma kapcsán Cseke Katinka elárulta, annak idején a házassága éppen attól romlott meg, hogy egy kollégájával elment vacsorázni.TV + SztárokThinkstockSebestyén Balázs reagált Kiss Ramóna vádjárahttp://www.life.hu/sztarok/20171129-sebestyen-balazs-reagalt-kiss-ramona-vadjara-celeb-vagyok.htmlHiányolják Sebestyén Balázst a rajongói a Celeb vagyok, ments ki innen! című reality-ből. A műsorvezető most elárulta, milyen érzésekkel nézi a műsort úgy, hogy immár nem ő vezeti azt. TV + SztárokOrigoÖt év után végre lezárult Komár László hagyatéki ügyehttp://www.life.hu/sztarok/20171129-ot-ev-utan-lezarult-komar-laszlo-hagyateki-ugye.htmlÖt év után sikerült megegyezniük Komár László örököseinek, így végre lezárhatták a hosszúra nyúlt örökösödési vitát. TV + Sztárok--Harry herceg exe, Cressida Bonas az eljegyzés bejelentése után titokzatos üzenetet tett közzéhttp://www.life.hu/sztarok/20171129-harry-herceg-exe-az-eljegyzes-bejelentese-utan-uzenetet-tett-kozze.htmlHarry herceg végre megkérte Meghan Markle kezét, ennek viszont nem mindenki örül. A királyi sarj exe rejtélyes üzenettel reagált a nagy bejelentésre. TV + Sztárok--Végre beszélt róla: ő Radics Gigi szerelmehttp://www.life.hu/sztarok/20171129-vegre-beszelt-rola-o-radics-gigi-szerelme.htmlA 21 éves énekesnő a Potyautas legfrissebb részében végre mesélt kicsit a szerelméről. A nevét még mindig nem tudhattuk meg, de az kiderült, hogy Gigi édesapjának egyik zenésztársáról van szó.TV + SztárokOrigoTerrortámadással kapcsolatos kiképzést kap Meghan Markle http://www.life.hu/sztarok/20171128-terroristakkal-kapcsolatos-kikepzesben-vesz-reszt-meghan-markle.htmlMiután megtörtént az eljegyzés, óvintézkedésekre is gondolni kell. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.