Májusban, a windsori kastélyban lesz Harry herceg és Meghan Markle esküvője

Harry herceg és Meghan Markle
Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas -
esküvő Meghan Markle Windsori kastély Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kensington-palota - Harry édesapja, Károly brit trónörökös londoni hivatala - kedd délután közölte, hogy a 33 éves Harry és a 36 esztendős Meghan Markle a London nyugati határában fekvő ősi királyi rezidencia Szent György-kápolnájában esküszik örök hűséget egymásnak. Az esküvő pontos dátumát később jelentik be.

A közlemény szerint II. Erzsébet királynő, Harry 91 esztendős nagymamája engedélyezte, hogy a jegyespár a windsori kápolnában tartsa esküvőjét. A Kensington-palota hangsúlyozza, hogy az egyházi szertartás, a virágok, a dekoráció és az esküvő utáni fogadás minden költségét a királyi család állja. Harry és Meghan Markle eljegyzését előző nap jelentették be Londonban.

Harry herceg és Meghan Markle az első hivatalos megjelenése jegyespárként Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Arról egyelőre nincs hivatalos bejelentés, hogy Harry és az elvált Meghan Markle jövő májusi esküvői szertartását Canterbury jelenlegi érseke, Justin Welby tartja-e. A tájékoztatás kitért ugyanakkor arra, hogy Harry menyasszonya, aki protestáns, az esküvő előtt felveszi az anglikán hitet, és e hit szerint megkeresztelik. Az anglikán hit Nagy-Britanniában államvallás, az anglikán egyház legfőbb világi vezetője főkormányzói rangban a mindenkori brit uralkodó.

A Kensington-palota szóvivője egyenes utalást tett arra, hogy Meghan Markle amerikai állampolgárként megy feleségül Harry herceghez. Az illetékes szerint az amerikai színésznő fel akarja venni a brit állampolgárságot, és ennek érdekében megteszi a megfelelő lépéseket "a következő években".
A londoni fogadóirodák a májusi időpontot eltalálták: már a keddi bejelentés előtt is ezt tartották a legvalószínűbb esküvői időpontnak, és így erre a lehetőségre meglehetősen alacsony nyereményesélyeket írtak ki. A helyszín azonban valamelyes meglepetés, ugyanis a fogadóipar favoritja az ősi londoni koronázótemplom, a Westminster-apátság volt. Itt tartotta világraszóló esküvőjét 2011 áprilisában Vilmos herceg - Harry bátyja - és Katalin hercegnő kétezer meghívott vendég, valamint a királynő és a királyi család jelenlétében. A szertartás közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző követte figyelemmel világszerte.
A windsori kápolna jóval kevésbé megközelíthető a nyilvánosság számára, de a Kensington-palota szóvivője közölte: Harry és Meghan Markle szeretné, ha mindenki az ünnepi esemény részesének érezhetné magát, és máris elkezdték kidolgozni azokat a terveket, amelyek ezt lehetővé teszik. A szóvivő szerint Harry és menyasszonya személyesen irányítja a jeles nap tervezését, és minden döntést megoszt a nyilvánossággal, amint e döntések megszületnek a következő hónapokban.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.