Ilyen lesz a királyi család karácsonyi vacsorája

Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe -
karácsony Vacsora menü II. Erzsébet brit királynő Király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi családnak megvannak a saját karácsonyi hagyományai, amiktől eltérni nem lehet. Szinte minden évben ugyanazt a mintát követik, és a menü sem változik: a pulyka kötelező!

A királyi családban mindennek megvan a saját hagyománya, így persze a karácsonynak is, és ez természetesen eltér a hétköznapi családokétól. II. Erzsébeték például nem ajándékozzák meg egymást, de az egész család együtt ünnepel. Norfolkban tartják az ünnepi összejövetelt, ahol minden van, mi szem-szájnak ingere.

A királyi családnak bőséges lesz a karácsonyi menüje Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Karácsonykor a királyi családban nem vacsorára érkeznek a vendégek, náluk az ünnepi étkezés ebédidőben történik, legalábbis az első. Természetesen a hagyományos pulyka nem maradhat el, melyet burgonyával, paszternákkal és kelbimbóval esznek. A menü része a karácsonyi puding, ami lángolva szolgálnak fel a királyi családnak. Az étkezésen a gyermekek nem vesznek részt, ők egy másik szobában, a dadákkal esznek. Egy kis pihenő után este után jöhet a hagyományos tea, melyet szendvicsekkel fogyasztanak el. A vacsora még a délutáni lakománál is bőségesebb, rengeteg ételt, nagyjából húsz fogást szolgálnak fel svédasztalon. Ezek között természetesen van zöldség, hús és édességek is. A királyi család biztosan nem fog éhezni karácsonykor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.