norvég király Haakon herceg V. Harold király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritkán látjuk a lapokban a norvég királyi család tagjait. Íme a legfrissebb képek!

1991 óta uralkodik V. Harald norvég király, aki idén elkészítette a családjával közös, karácsonyi képeket. A fotókat a hivatalos Instagramra is feltöltötték. A legtöbb felvételen a 80 éves uralkodó és Ingrid Alexandra hercegnő szerepel. Harold királynak két gyermeke van, és bár lánya, Márta Lujza az idősebb, a korábbi törvények értelmében a fia, Haakon herceg követi majd a trónon. Érdekesség, hogy később módosították ezt a törvényt, és Haakon után nem az elsőszülött fiú, hanem az elsőszülött gyermek - Haakon esetében ez a lánya, Ingrid Alexandra - örökli majd a trónt.

Harold a parlament engedélyével vette feleségül, a közrendű családból származó Sonja Haraldsent 1968-ban. Apjához hasonlóan Haakon sem egy nemesi család leszármazottját vezette az oltár elé, hanem a korábban pincérnőként dolgozó, Mette-Marit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.