II. Erzsébet brit királynő Károly herceg Király
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan eljön az idő, hogy II. Erzsébet továbbadja a stafétát. Utódja valószínűleg Károly lesz, de igazi király sokak szerint nem lehet belőle. Elárulták, miért nem pótolhatja ő II. Erzsébetet.

II. Erzsébet 91 éves, a női uralkodók közül ő az, aki a leghosszabb ideje trónon van. Nemcsak az Egyesült Királyságnak és Észak-Írországnak a feje, a nemzetközösségi királyságoknak is ő az uralkodója. Sokáig azonban már nem lehet trónon, hamarosan át kell adnia az irányítást, méghozzá valószínűleg fiának, Károlynak. Sokak szerint azonban ő nem lehet igazi király.

Károly herceg nem lehet igazi király Forrás: AFP

II. Erzsébetet ugyanis mindenki elismeri, de amikor Károly lesz az uralkodó, valószínűleg sok nemzet felülvizsgálná kapcsolatát a koronával. Ő ugyanis sokkal kevésbé szimpatikus, mint édesanyja, félő, hogy sok ország támogatását elveszítené, és sokan akarnának teljesen függetlenedni – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.