Zalatnay Sarolta szakmailag is sokat köszönhet az édesanyjának

2018.01.14. 07:43

Zalatnay Sarolta nemrég a közelgő koncertjéről mesélt, illetve arról is, hogy hogyan kapcsolódik a zenélés az édesanyjához. 

Ahogy azt már korábban megírtuk, Zalatnay Sarolta idén ünnepli a 70.születésnapját, illetve azt, hogy már 55 éve a zenei pályán van. Ezen jeles alkalomból egy nagyszabású koncertet is ad az Erkel Szníházban.

Sok részletet elárult már, ám most a koncert személyes aspektusáról mesélt, és arról is, hogy hogyan függ ez össze az édesanyjával: 

Zalatnay Saroltának több szempontból is fontos lesz a februári koncertFotó: Margitay Klára/Life.hu

"Sokan kérdezik, hogy miért adtam azt a címet az eseménynek, hogy „Az arcomat a fénybe fordítom – Édesanyám emlékére". A név első része a Fák, Virágok, Szerelmek című dalomból származik. Édesanyám volt az, aki rábírt arra, hogy elénekeljem ezt a dalt. Azért kellett rábeszélnie, mert én abban az időben már rocker voltam, és nem illett a stílusomba egy ilyen szerzemény. Ő akkor azt mondta, hogy többféleképpen is tudni kell énekelni, és ezzel meggyőzött." - mondta Cini, akinek minden alkalommal összeszorul szíve, amikor ezt a dalt énekli. 

"A mai napig beszélgetek édesanyámmal és sokan furcsa szemmel néznek rám emiatt. Sok nehézséggel kellett szembenéznem, amióta ő elment, és hittem abban, hogy amíg ő élt semmi baj nem érhet. Sem anyagilag, sem erkölcsileg. Ezért ajánlom neki a koncertet." - írta meg a Blikk

Zalatnay Saroltakoncerténekesnőédesanyaelhunyt