Szörnyű, ami történt: kényszerleszállást hajtott végre Kóbor János gépe

2018.01.16. 15:30

A világ különböző országaiba hívják koncertezni az Omega együttest, de Kóbor János megfogadta, hogy egy szörnyű emlék miatt nem ül többé repülőre.

Az Omega együttes tagjai koncertről koncertre járnak, ráadásul nem csak idehaza: külföldre is gyakran hívják őket fellépni. Hamarosan indulnak Németországba és Szlovákiába, de kaptak felkérést Amerikából és Ausztráliából is. Utóbbiakra azonban Kóbor János rendre nemet mond. Most kiderült, mi az oka ennek: az énekes egy régebbi, szörnyű élmény miatt nem ül többé repülőre.

Éppen Moszkvába repültünk, amikor hóviharba kerültünk, a pilóta kényszerleszállást hajtott végre, rettegtünk, hogy meg fogunk halni. Becsapódtunk a tajgába... Na, akkor fogadtam meg Istennek, hogy soha többet nem ülök repülőre. Ezért utána csak olyan országokba mentünk fellépni, ahová kocsival, vagy busszal el lehetett jutni. Pedig többször is hívtak bennünket az Egyesült Államokba és Ausztráliába is, de miattam mindig nemet mondtunk rá. De most, az Omega 55 éves koncertturnéja kapcsán újabb felkérések érkeztek. Hatalmas dilemmában vagyok. Eddig egyszer szegtem meg a fogadalmamat, akkor is csak Moszkvába repültem, mégis tövig rágtam a körmöm." – mesélte az énekes a Ripostnak.

Kóbor János nem ül többé repülőreFotó: Margitay Klára/Life.hu
Kóbor JánosbalesetOmegarepülőgép baleset