Eltemették a The Cranberries énekesnőjét, Dolores O'Riordant

2018.01.21. 15:47

Több száz ember gyűlt össze az írországi Limerickben, hogy végső búcsút vegyenek a tragikus hirtelenséggel elhunyt Dolores O'Riordan énekesnőtől.

Dolores O'Riordantól a limericki Szent József templomban búcsúzhattak el a rajongók, ismerősök, barátok. Koporsóját a család kísérte. A tiszteletére tartott mise helyi idő szerint 11:30-kezdődött.

Dolores O'Riordan koporsója megérkezett a limericki Szent József templomhozForrás: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

A lelkész elmondta, hogy Dolores pont erre a hétvégére tervezte, hogy hazautazik a családjához, és az édesapja sírját is meglátogatja. Az énekesnőt kedden temetik el az apja, Terry mellé, aki 68 éves korában hunyt el rákban - írta meg a Metro.co.uk.  A gyászmisét a mindössze 200 főnek helyet adó helyi templomban rendezik, így oda csak a rokonokat és O'Riordan közeli barátait hívták meg, a szertartást azonban rádión keresztül élőben közvetítik. A nyilvános búcsúztató után a temetés családi körben történik.

Eileen O'Riordan, az énekesnő édesanyja kíséri a templomba lánya koporsójátForrás: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Dolores édesanyja, Eileen O'Riordan így nyilatkozott: "Minden limericki lakosnak szenetnék köszönetet mondani, aki megemlékezett Doloresről. Nagyon sokat jelent számunkra a részvétnyilvánítások."

Eileen O'Riordan, Dolores O'Riordan édesanyjaForrás: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Azt még mindig nem tudni, hogy mi okozta a 46 éves énekesnő halálát. A rendőrség csak annyit közölt, hogy az idegenkezűséget kizárták.

Dolores O'Riordan holttestét a takarítószemélyzet találta meg londoni hotelszobájában 2018 januér 15-én.Forrás: AFP/Josep LagoDolores O'Riordanhalálesettemetés