Priscilla Presley is támogatja a budapesti Elvis szobor felállítását

Elvis Presley Budapest park Priscilla Presley szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Priscilla Presley is támogatja, hogy Budapest szoborral tisztelegjen Elvis emléke előtt. A rock and roll legenda volt felesége, egyetlen gyermekének édesanyja nyáron látogat Magyarországra a Wonder of You turné keretében.

A Magyar Elvis Klub évek óta küzd azért, hogy Budapesten az Elvis Presley-ről elnevezett park közepén egy Elvis szobor álljon, felkeresték az önkormányzatot és gyűjtést is szerveztek annak érdekében, hogy összejöjjön a terv megvalósításához szükséges összeg.

Priscilla Presley a budapesti koncert szervezőitől értesült a magyar rajongók erőfeszítéseiről, sőt arról is, hogy közterületet neveztek el a magyar fővárosban néhai férjéről.

"Ez hihetetlen. Ebből is látszik, hogy milyen hatással volt Elvis a világra. Bár már több mint 40 éve nincs köztünk, zenéjével, személyiségével olyan nyomot hagyott, amelyet nem lehet kitörölni. Ő maga valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy évtizedekkel a halála után Magyarországon felavatnak egy róla elnevezett teret, egyszer pedig talán szobrot is állítanak neki" – fejezte ki örömét Priscilla Presley, a világsztár örökségét ápoló Elvis Presley Enterprises egyik alapítója. "Fantasztikus dolognak tartom, hogy a város vezetősége támogatta, hogy Elvisről nevezzenek el egy parkot. Köszönöm a rajongóknak is, hogy szorgalmazzák a szobor felállítását, remélem sikerrel járnak".

Priscilla és Elvis Presley esküvői fotója Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Marcio Fernandes

Elvis életművének halhatatlanságát jelzi, hogy a Wonder of You turné koncertjei világszerte stadionokat töltenek meg. Budapestre június 6-án érkezik meg a showműsor. Elvis hatalmas kivetítőkön idézik meg és egy teljes szimfonikus zenekar kíséri majd az énekét. Azon szerencsések, akik látták Elvist a színpadon, felidézhetik élményeiket, a többség pedig most először érezheti át, hogy milyen lehet egy igazi, élő Elvis koncert.

A főváros 2011-ben döntött arról, hogy Budán Elvis Presley-ről nevezzenek el egy közterületet. Amellett, hogy az énekes a XX. század talán legnagyobb hatású könnyűzenei ikonja volt, segítséget nyújtott a nélkülözőknek és kiállt az 1956-os forradalom mellett is, emiatt 2011 óta a főváros díszpolgára. Egy amerikai műsorban több tízmillió néző figyelmét hívta fel a szabadságharcra és kérte, hogy gyűjtsenek pénzt a nehéz helyzetbe került magyaroknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.