Búcsúznak a sztárok Stephen Hawkingtól: a fizikust mindenki gyászolja

2018.03.14. 11:21

76 évesen távozott az élők sorából Stephen Hawking, az a tudós, aki mindenkihez közelebb hozta az elméleti fizikát. A laikusokkal is könnyedén megértette a bonyolult folyamatokat, ezért is volt egyedülálló, népszerű és szerethető. Így aztán nemcsak a tudományos élet szereplői vettek tőle fájdalmas búcsút, hanem a sztárok is.

Stephen Hawkingnak köszönhetően a hétköznapi emberek is megértették az elméleti fizika néhány tételét, ha ő felszólalt, arra mindenki figyelt. A tudós 76 évesen távozott az élők sorából, így is évtizedekkel élte túl a neki jósolt időt. Betegsége ellenére a humorát sem veszítette el sosem, egyszer például azt mondta, hogy a világ legnagyobb rejtélye számára nők: érti az univerzumot, de a nőket nem. A többi között ezért szerették őt azok is, akiknek a fizikához vajmi kevés közük volt, és ezért búcsúznak most tőle a tudományos élet képviselőin túl a sztárok is.

Stephen Hawkingra emlékeznek a sztárokForrás: AFP/Miguel Riopa

Természetesen a NASA is búcsút vett a híres tudóstól. "Az elméletei a lehetőségek univerzumát nyitották ki előttünk" - írták a többi között. 

Katy Perrynek egy nagy fekete űr keletkezett a szívében. 

Természetesen az Agymenők sztárja, Johnny Galecki is elbúcsúzott Stephen Hawkingtól: ő nemcsak a brilliáns elméjét, de a tudós humorát is hiányolni fogja, ahogy a sorozat teljes csapata. 

Johnny Galecki (@sanctionedjohnnygalecki) által megosztott bejegyzés,

Macaulay Culkin is búcsúzott Stephen Hawkingtól, mint tudóstól, és mint a kedvenc Simpson család karakterétől.

Cher is kifejezte fájdalmát: közös ebédjükre emlékszik vissza az énekesnő, amikor a történelem értékéről vitatkoztak a tudóssal.

Macaulay CulkinNorman CookStephen HawkingsztárokgyászKaty Perry