A fentanil nevű fájdalomcsillapító túladagolása okozhatta Prince halálát

Forrás: AFP/2010 Getty Images/Stephen Lovekin -
halál Prince fájdalomcsillapító túladagolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legendás zenész 57 évesen távozott az élők sorából, lassan már két éve lesz annak, hogy búcsút vettünk a zenei élet egyik legmeghatározóbb alakjától. Az azonban csak mostanra vált világossá, hogy mi is okozhatta a zenész halálát: hatalmas mennyiségű fájdalomcsillapító volt a szervezetében.

Prince 57 évesen hunyt el, több mint 30 éven át volt a zenei élet meghatározó alakja. Egy jelenség volt, akinek hiánya örökké érződni fog, de éppen ezért soha nem vész a feledés homályába. Lassan két éve már, hogy távozott a legenda, halálának okára azonban csak most derült fény. Korábban azt pedzegették, hogy drogtúladagolás vezethetett a tragédiához, ám most kiderült, hogy valószínűleg a szintetikus fájdalomcsillapítója okozhatta a tragédiát.

Túladagolás végzett az énekessel Forrás: AFP/2010 Getty Images/Stephen Lovekin

A sztár szervezetében ugyanis hatalmas dózisban találtak a fentanil nevű szerből, pontosan literenként 67,8 mikrogrammnyit. Ez egy kábító fájdalomcsillapító, és ötvenszer erősebb a heroinnál. A szakértők szerint ekkora mennyiség minden kétséget kizáróan vezethetett a sztár halálához - írja a Daily Mail.

Életéről vallott BB Évi: még mindig egy otthonban él, és senki nem látogatjahttp://www.life.hu/sztarok/20180327-eleterol-vallott-bb-evi-meg-mindig-egy-otthonban-el-es-senki-nem-latogatja.htmlHiába nyert annak idején BB Évi nagy összeget a valóságshow-ban, sajnos ő nem tudta kiélvezni. Mentális problémái felülkerekedtek rajta, évek óta csak azért küzd, hogy újra átvehesse saját élete felett az irányítást. Egyelőre egy otthonban él, de egyre jobban érzi magát. TV + Sztárok--Dancs Annamari beadta a válókeresetethttp://www.life.hu/sztarok/20180327-dancs-annamari-beadta-a-valokeresetet.htmlDancs Annamari és Kerényi Miklós Máté, azaz Kiskeró kisfia pár hónapos volt, amikor a nyáron a fiatal apuka úgy döntött, hogy elköltözik otthonról. Úgy érezte, hogy a gyeremek iránt érzett szeretete nem elég ahhoz, hogy együttlegyen feleségével. TV + SztárokOrigoNem sikerült titokban tartani: Pumped Gabo a TV2-nél folytatjahttp://www.life.hu/sztarok/20180327-nem-sikerult-titokban-tartani-pumped-gabo-a-tv2-nel-folytatja.htmlPumped Gabo átigazol a TV2-höz, és A Nagy Duettben folytatja. Nem sikerült annyira titokzatossá tenni a résztvevőkről szóló videót, mint azt kellett volna... TV + Sztárok--Omri Katz gyerekként szerepelt a Dallas-ban, rá sem lehet ismernihttp://www.life.hu/sztarok/20180326-omri-katz-gyerekkent-szerepelt-a-dallasban-ra-sem-lehet-ismerni.htmlOmri Katz-ot, azaz John Ross Ewingot gyermekként ismerhette meg a világ a Dallas című sorozatban. Most 41 éves, és alig lehet ráismerni.TV + Sztárok--Istenes Bence Berlinig repült egy dönerért, mert Csobot Adél megkívántahttp://www.life.hu/sztarok/20180326-istenes-bence-berlinig-repult-egy-donerert-mert-csobot-adel-megkivanta.htmlDönert kívánt a várandós Csobot Adél, mire párja, Istenes Bence azonnal repülőre pattant és hozott is neki egyet Berlinből. TV + SztárokOrigoMajka és Tilla a Bezár a bazár! című vetélkedőt vezetik majdhttp://www.life.hu/sztarok/20180326-majka-es-tilla-a-bezar-a-bara-cimu-vetelkedot-vezetik-majd.htmlA televíziózás hőskorát idézi majd a TV2 új vetélkedője, a Bezár a bazár!. A műsort nemrégiben teltházas arénakoncertet adó Majka és Till Attila vezetik majd. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.