Hien szüleit embercsempészés miatt börtönre ítélték

2018.04.11. 07:47

Hien apját, édesanyját és féltestvérét is elítélték embercsempészet miatt első fokon: mindannyiukra letöltendő börtönbüntetést szabtak ki.

Első fokon Hien szinte egész családját börtönbüntetésre ítélték bűnszervezetben lekövetett embercsempészet miatt. Az édesapja 5 évet kapott, édesanyja 1 évet, féltestvére pedig 2 év 6 hónapot. Hien apját, azaz Nguyen Tuan Anht azzal vádolják, hogy társaival vietnámi állampolgárokat hamis papírokkal próbált Magyarországra juttatni, melyért alkalmanként akár 3 millió forintot is elkért. Az ügyészség szerint Hien apja irányította a vállalkozást, amely a vádirat szerint jövedelmező volt: közel 1 milliárd forint bevételt hozott.

Hien szülei börtönbe kerülhetnekForrás: Facebook/Hien

A vállalkozás tagjait 2010-ben tartóztatták le, de Hien apja egy éve előzetes után házi őrizetbe került és elszökött. Nem jelent meg a tárgyalásokon és az ítéletet is a nélküle hozták meg. Ellene elfogatóparancs van érvényben. Hien édesanyja és féltestvére azonban ott voltak a tárgyalásokon. Az ügyvédjük meg is szólalt az ügyről a Blikknek. „Három napot kértünk, hogy eldöntsük, fellebbezünk-e az egyébként súlyos ítélet ellen. A nyomozati iratból kb. 5200 oldalt nem kaptunk meg, és a tolmács személye is okozott problémákat, mivel felmerült, hogy ő a másodrendű vádlott élettársa, és ez a kérdés az ítélethozatalig sem tisztázódott" – mondta dr. Tran Dániel. Az énekesnőt is próbálta elérni a lap, de csak a menedzserét sikerült. „Hien továbbra is a tanulmányaira és a karrierjére koncentrál" – mondta Kálnási Anikó.

Hienembercsempészetbörtöncsaládapa