Kínai popsztár lopta el a Neoton dalát: nem biztos, hogy érvényesíthetőek a szerzői jogok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Kína Végvári Ádám lopás szerzői jog Neoton Família
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Neoton Família egyik nagy slágerét, a Karnevált lopta el egy kínai popsztár, amivel nagy pénzeket kaszált, ám nem biztos, hogy a zenekar bármit is lát majd a jogdíjakból. 

A Neoton Família Karnevál című számát mindenki ismeri, lassan Kínában is. Egy ottani popsztár ugyanis ellopta a hazai zenekar dalát, természetesen engedélyek nélkül. Végvári Ádám szeretné érvényesíteni a szerzői jogait, de nem biztos, hogy sikerül majd.

Ellopták a Neoton nagy slágerét Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Tényleges előrelépés nincs az ügyben, de egy barátom, aki jelenleg is Kínában tartózkodik, igyekszik utánajárni a lehetőségeknek" – mondta a Ripostnak a zenész, aki egyelőre a tévés lejátszások után kapott némi pénzt, de a dalt a kínai popsztár, Jacky Cheung 2011-es turnéján is játszotta, és azóta még ki tudja hányszor.

Sajnos Végvári Ádámot nem sok jóval kecsegteti a magyar szakértő, aki szerint Kínában szerzői jogokat érvényesíteni lehetetlen.

olyat még nem hallottam, hogy valaki érvényt is szerzett ott a szerzői jogának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.