Az izlandi válogatott egyik sztárja, Birkir Már Saevarsson szabadságot vett ki a vb-re

Forrás: Getty Images -
Birkir Már Saevarsson Izland vb szabadság gyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az izlandi válogatott tagjai sokak szívébe belophatják magukat, ugyanis szinte a semmiből törtek fel, és magukhoz képest óriási sikereket érnek el. Már az is nagy szó, hogy kijutottak a vb-re úgy, hogy a legtöbb labdarúgójuknak civil foglalkozása is van: egyikük például egy gyárban dolgozik, és szabit vett ki a tornára. 

Az izlandi válogatott soha nem látott sikereket ér el, hiszen történetük során először kijutottak a világbajnokságra, így ők lettek a legkisebb népességű ország, aki valaha is részvételi jogot szerzett a tornára. És nemcsak kijutottak, de nagyszerűen is muzsikálnak! Már sikerült megszorongatniuk Argentínát is úgy, hogy ott kizárólag profi labdarúgók játszanak - köztük Messi -, amíg az izlandi válogatott játékosainak legtöbbje civil foglalkozásból tartja el magát.

Birkir Már Saevarsson és Messi Forrás: Getty Images


Az egyik hátvédjük, Birkir Már Saevarsson például sót csomagol egy gyárban, ha éppen nem a világbajnokságon szereli le Messi támadását. A 33 éves játékos szerint náluk teljesen normális, hogy a focistáknak van munkája is, sokkal hétköznapibb, mint az, hogy kijutottak a világbajnokságra. „Egész nap dolgozunk, és utána edzünk. Ez normális" – mondta a védő. És valóban nem egyedi az ő esete, hiszen az edzőjük például fogorvos, a kapusuk pedig filmrendező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.