Használt rágógumi segített megoldani egy 26 éves gyilkossági ügyet

gyilkosság rendőrség tanár nyomozás rágógumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 1990-ben gyilkolták meg Christy Mirack tanárnőt, gyilkosát pedig sokáig nem találták meg. Most azonban a nyomozás során talált használt rágógumiból nyert DNS-t azonosítani tudták, így elfogták a feltételezett gyilkost, Raymond Rowe-t.

Christy Mirack tanárnőt 1992-ben találták holtan East Lampeter-i otthonában. A nőt megerőszakolták, megverték és megfojtották. A támadó egy vágódeszkát használt, amit meg is találtak.

Az ABC News szerint a nyomozók egy használt rágógumti is találtak, melyből múlt hónapban kinyerték a DNS-t, feltöltötték egy nyilvános genetikai adatbázisba, ahol Raymond Rowe rokonaival találtak egyezéseket. A mintából továbbá a gyilkos fenotípusára is következtetni tudtak, például a haj-, a bőr- és a szemszínre. Arról nem tudni, hogy milyen megfontolásból nyitották ki újra az aktát épp most.

Raymond Rowe egyébként nem állt kapcsolatban a tanárnővel. A nyomozók akkor vettek tőle DNS-mintát, amikor egy iskolai ünnepségen dj-ként dolgozott. Az itt használt vizespalackjáról vették a mintát, melyből kiderült: ő lehet a gyilkos. A rendőrök letartóztatták Christy Mirack meggyilkolásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.