Facebookon kéri egy szegedi iskola D. Tóth Krisztától, hogy az évzárójukon készült fotót távolítsa el cikkéből a WMN

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
WMN kép iskola D. Tóth Kriszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kellemetlen cikk jelent meg az évzárókról a D. Tóth Kriszta által létrehozott WMN.hu-n, melyhez egy iskolai évzáró képét tették illusztrációnak. Csakhogy a fotó egy konkrét iskolában készült, akik kikérik maguknak a leírtakat.

Nyílt levelet írt egy szegedi iskola D. Tóth Krisztának, miután az általa üzemeltetett WMN.hu oldalon megjelent egy kritikus írás az évzárókról, melyet egy anyuka írt. Az iskola problémája az volt, hogy a cikkhez az ő egyik évzárójukon készült fotót csatolták illusztrációnak, holott vélhetőleg nem róluk szólt az anyag.

D. Tóth Krisztának írt egy szegedi iskola Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Többen kérdezték, hogy került iskolánk tornacsarnokának képe főfotóként az íráshoz. Természetesen nem mi bocsátottuk rendelkezésre, és nem is iskolánk honlapjáról vagy Facebook-oldaláról másolták be" – kezdte az iskola a Facebook-oldalán, majd hosszan kifejtették, náluk hogyan is zajlik egy évzáró. Leszögezték, mindent megtesznek azért, hogy gyors és színvonalas legyen az ünnepség, és, hogy minden gyermek ülni tudjon azalatt a fél óra alatt. Az iskola hozzátette, mivel nyilvános képmegosztó oldalról töltötte le a magazin a fotót, jogsértést ezzel nem követtek el.

Azt kérjük, hogy a jövőben ne csatoljanak konkrét iskolai fotókat kellemetlen felhangú cikkekhez, a jelenlegit pedig távolítsák el,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.