Sussex hercegnéje királyi család öröklés Meghan Markle Sussex hercege Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha Sussex hercegének és hercegnéjének fia születik, örökölheti tőlük a hercegséget, ám ez nem vonatkozik a lányukra. Ha módosítják a törvényt, az ő lányuk lehet az első, akinél ez megváltozik. 

Ugyan még nem szóltak a hírek arról, hogy Harry herceg és Meghan Markle gyermeket várnának, ám a The Sun máris arról cikkezett, mi lesz akkor, ha lányuk születik.

Ha fiuk lesz, örökölheti a hercegséget, ám a lányokra ez nem vonatkozik. Korábban már mi is cikkeztünk az angol királyi család öröklési rendjéről, ott leírtuk, hogy 2015 óra már nincs elsősége a fiú utódoknak a trónöröklésnél, ám úgy tűnik, hogy ez kizárólag csak a királyi vagy királynői címre vonatkozik. Így Sarolta hercegnőnek elsősége van a nála fiatalabb Lajos herceggel szemben, ám ez Sussex hercegének és hercegnéjének gyermekeire már nem vonatkozik.

Sussex hercegéje is kiáll a nők jogaiért Forrás: Getty Images/2018 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo

Ám ez változhat, amennyiben a királynő úgy dönt. A lap a tavaly elhunyt Braybrooke bárót hozta példának, aki fiú utód nélkül halt meg. Hiába volt 8 lánya, egyikük sem örökölhette a címet és a 6 ezer holdas Audley birtokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.