Hosszú Katinka meglepő nyilatkozata: "valaki hiányzik"

Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer -
úszó eb nyilatkozat Hosszú Katinka Glasgow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Plusz motivációt jelent Hosszú Katinkának, hogy lecsúszott a dobogóról 100 méter háton kedden, a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon.

"Negyediknek lenni mindig rossz, három századdal lemaradni a dobogóról pedig talán még rosszabb. Nagyon örültem volna a bronznak, de lehet, hogy ez most kellett: ha nem úgy készültem, akkor ez jár" - értékelt a háromszoros olimpiai bajnok.

A 29 éves klasszis hozzátette, már most kellő motivációt kapott az Európa-bajnokságtól.
"Ez valamilyen szinten jó, hiszen nincs kérdés, dolgozni kell. Abban mindenki biztos lehet, hogy én hétfőn hazamegyek és elkezdem a felkészülést" - mondta rendkívül elszántan. "Jó látni, hogy nem úgy működnek a dolgok, hogy eljutsz egy bizonyos szintre, utána pedig már adják az érmeket. Azokért minden évben meg kell küzdeni" - tette hozzá.

Glasgow, 2018. augusztus 7. - Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának előfutamában Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Ugyanakkor hangsúlyozta, bár annyira azért nincs rossz formában, de az ő fejével nehéz megemészteni az elért időket. Hozzátette, hogy az ő számaiban a mezőny nem annyira erős - "valaki hiányzik" -, s például szerdán a 200 méter vegyes döntőjében jó kis csatát vár.

Arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a szerda délelőtti előfutamok során ott lesz-e majd a vízben 200 méter háton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.