Ricky Martin hátrányos helyzetű magyar gyerekeket fogadott budapesti koncertje előtt

Forrás: UNICEF Magyarország -
UNICEF Ricky Martin gyerekek koncert Budapest hátrányos helyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ricky Martin fogadta elsőként az UNICEF Magyarország új, Kilátó Élményprogramjában résztvevő fiatalokat. A világsztár – aki egyben az UNICEF jószolgálati nagykövete is – budapesti koncertje előtt találkozott hátrányos helyzetű 12-17 év közötti tinédzserekkel.

„Nyugodjatok meg, felejtsetek el mindent, táncoljatok, akkor is, ha nincs meg a ritmus és énekeljetek, akkor is, ha nem tudtok spanyolul" – mondta a fiataloknak Ricky Martin, aki aziránt is érdeklődött, hogy a gyerekek közül ki mivel szeretne foglalkozni a jövőben.

„Szerintem fontos, hogy legyen egy terv, amit akár tízszer is megváltoztathatsz, de segít összpontosítani a lényegre" – tanácsolta az énekes. A gyerekek kérdésére azt is elmondta, hogyan lett az UNICEF nagykövete.

Ricky Martin Budapesten adott koncertet Forrás: UNICEF Magyarország

„Tizenkét éves voltam, amikor elkezdtem a zeneiparban dolgozni. Csatlakoztam egy együtteshez, ami elég híres volt akkoriban Latin-Amerikában. Az első turnénk Brazíliába vezetett, az UNICEF pedig kinevezett bennünket ifjúsági nagykövetének. Az volt az első turném, az első találkozásom a közönséggel és az első alkalom arra, hogy a zenén keresztül beszélhessek azokról a dolgokról, amelyek igazán foglalkoztatnak. A fiatalság nemcsak a jövő, hanem a jelen is egyben. A zene egy tökéletes eszköz, hogy azoknak a nevében beszéljünk, akiket amúgy nem hallgatnak meg" – magyarázta Ricky Martin, aki már rengeteg fiatalnak adta át a zene és úgy általában a művészetek szeretetét, ők aztán maguk is zenészekké váltak és továbbadták tudásukat.

Amikor Ricky Martin meghallotta, hogy milyen sokan táncolnak a csoportból, felajánlotta, hogy két fiatal követheti őt a színpadra. A jelentkezők közül kisorsolta a szerencséseket, akik a teli Aréna előtt bizonyíthatták tudásukat. A Kilátó Élményprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy hátrányos helyzetű fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.

Új programot indít az UNICEF Magyarország

2018 őszétől hazai rászoruló gyerekeknek indít új programot az UNICEF Magyarország. A Kilátó Élményprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.

A Kilátó Élményprogram első fázisábab állami intézményekben élő, kislétszámú csoportok vehetnek részt tudatosan kiválasztott, rendszeresen szervezett programokon. Legyen szó múzeumról, színházi előadásról, koncertről, vagy sportversenyről, olyan eseményeket látogatnak meg, amelyek a gyerekek érdeklődésének, hátterének és fejlesztésének a lehető legjobban megfelelnek.

Hátrányos helyzetű fiatalokat fogadott az énekes Forrás: UNICEF Magyarország

A gyerekeket pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítik az élmények feldolgozásában és értékelésében egy előre kidogozott terv alapján. Az EMMI támogatásának köszönhetően esetenként lehetőség nyílik a fiatalok utaztatására, étkeztetésére is. Egy szakember egy csoportot több hónapon át végigkísér, és nyomon követi a fejlődésüket. A fiatalok találkozhatnak művészekkel és olyan példaképekkel is, akik szintén mélyszegénységből, vagy reménytelennek tűnő helyzetből valósították meg álmaikat. Számos kulturális- és sportintézmény jelezte együttműködési szándékát az Élményprogram megvalósításában.

A tudás, az élmény és a személyes tapasztalat minden helyzetben segít, a nehéz körülmények közül érkező gyermekek számára pedig különösen fontos, hogy megismerjék a tágabb világot, lássák a saját lehetőségeiket, képességeiket és motivációt kapjanak a későbbi produktív, teljes élethez.

Ricky Martin is UNICEF-nagykövet Forrás: UNICEF Magyarország

„Hisszük, hogy az EMMI támogatásával egy értékes, hosszútávú programot állíthatunk össze, amely élményeket, önbizalmat, motivációt és perspektívákat is ad a résztvevő fiataloknak. Lényeges az élmények tudatos kiválasztása, egymásra építése és szakszerű feldolgozása, hogy minél jobban segítsék a gyerekek fejlődését. Úgy érezzük, hogy a Kilátó Élményprogram rengeteget adhat és fontos lesz a jövőjük szempontjából is" - mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Szandi valóra váltja édesanyja álmát a Csak show és más semmibenhttp://www.life.hu/sztarok/20180905-szandi-valora-valtja-edesanyja-almat-a-csak-show-es-mas-semmiben.htmlShowkirálynő lesz Szandi is a Csak show és más semmi című műsorban, ezzel pedig édesanyja gyermekkori álmát válthatja valóra, aki artista szeretett volna lenni. TV + SztárokOrigoRábaközi Andrea búcsúzott a MasterChef VIP című műsorábólhttp://www.life.hu/sztarok/20180905-rabakozi-andrea-bucsuzott-a-masterchef-vip-cimu-musorabol.htmlA TV2 MasterChef VIP című műsorából ismét távozott egy sztár: Rábaközi Andrea vett búcsút a versenytől. TV + Sztárok--Curtis-t meglepte, amikor felkérték a Csak show és más semmirehttp://www.life.hu/sztarok/20180905-curtist-meglepte-amikor-felkertek-a-csak-show-es-mas-semmire.htmlÚj szerep vár Curtis-re, hiszen eddig nem láthattuk ilyen jellegű műsorban. Ő is showkirály lesz a Csak show és más semmi cím műsorban. TV + Sztárok--Gáspár Bea lakáséttermet nyit: egy nagy álma vált valórahttp://www.life.hu/sztarok/20180905-gaspar-bea-lakasettermet-nyit-egy-nagy-alma-valt-valora.htmlAz egész ország megismerhette, milyen nagyszerűen főz Bea asszony, mostantól azonban bárki bele is kóstolhat Győzike feleségének főztjébe! TV + Sztárok--Sztárok, akiket megpróbáltak már megölni: Björk és Jackie Chan is szenvedett el támadásthttp://www.life.hu/sztarok/20180905-sztarok-akiket-megprobaltak-mar-megolni-bjork-es-jackie-chan-is-szenvedett-el-tamadast.htmlA híres emberek élete nem mindig irigylésre méltó. Bár rajongóiktól rengeteg szeretetet kapnak, ez a törődés sokszor nem áldás, hanem súlyos és nagyon is veszélyes teher. A labilis fanok ugyanis elborult rajongással fordulnak imádatuk tárgya felé, és bármire képesek, hogy viszonzásra találjanak, még ölni is képesek. Nem egy olyan sztár van, akit őrült rajongója megpróbált meggyilkolni, de természetesen nem csak a fanok törtek már sztárok életére, volt, akinek egy bűnszervezettel gyűlt meg a baja. TV + SztárokThinkstockMegszületett a döntés Rékasi Károly motorbalesetének ügyébenhttp://www.life.hu/sztarok/20180905-megszuletett-a-dontes-rekasi-karoly-motorbalesetenek-ugyeben-itelet.htmlHosszú hónapok után végre megszületett a döntés Rékasi Károly 2015-ös motorbalesetének ügyében. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.