Sztárok, akiket megpróbáltak már megölni: Björk és Jackie Chan is szenvedett el támadást

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság Theresa Saldana Björk George Harrison sztárok Jackie Chan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A híres emberek élete nem mindig irigylésre méltó. Bár rajongóiktól rengeteg szeretetet kapnak, ez a törődés sokszor nem áldás, hanem súlyos és nagyon is veszélyes teher. A labilis fanok ugyanis elborult rajongással fordulnak imádatuk tárgya felé, és bármire képesek, hogy viszonzásra találjanak, még ölni is képesek. Nem egy olyan sztár van, akit őrült rajongója megpróbált meggyilkolni, de természetesen nem csak a fanok törtek már sztárok életére, volt, akinek egy bűnszervezettel gyűlt meg a baja.

Björk

Björk Forrás: Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A különös énekesnőt sokan szerették, de volt egy férfi, aki őrülten rajongott érte: Ricardo Lopez. A fan 800 oldalas naplót írt Björkről, ám imádata természetesen nem talált viszonzásra. A férfi agya akkor borult el teljesen, amikor tudomást szerzett az énekesnő szerelméről. Ricardo Lopez annyira szétesett, hogy főbe lőtte magát, amelyet videóra is vett. Előtte azonban feladott Björknek egy levélbombát, ami szerencsére nem jutott el az énekesnőhöz, a rendőrök ugyanis előbb megtalálták.

George Harrison

George Harrison Forrás: AFP/Paul Vicente

A The Beatles szólógitárosát 1999-ben támadták meg saját otthonában. Egy Michael Abram nevű férfi rontott be a zenész otthonába, és egy késsel támadt rá. George Harrison összesen 40 késszúrást szenvedett el, de felesége a segítségére sietett. Őt a támadó egy lámpa zsinórjával kezdte el fojtogatni, szerencséje, hogy időben megérkeztek a rendőrök. A bíróság előtt a férfi azt vallotta, hogy a zenekar tagjai boszorkányok, és Isten parancsára próbált végezni Harrisonnal. A férfit elmeállapota miatt nem ítélték el. Harrison két évvel később rákban elhunyt.

Theresa Saldana

Theresa Saldana

A néhai színésznő a Dühöngő bika és a Mókás hekus című filmekkel vált ismertté, szerepléseivel rengeteg rajongót gyűjtött, ám akadt köztük valaki, akinek imádata az őrületbe csapott át. Arthur Richard Jackson az Egyesült Államokba utazott illegálisan azért, hogy kioltsa a színésznő életét, és egyesülhessen vele a túlvilágban, és majdnem sikerült véghezvinnie tervét. Otthonában támadt rá a színésznőre, akit tízszer szúrt meg, ám Theresa olyan hangosan sikoltozott, hogy felhívta egy futár figyelmét, aki megmentette az életét. A támadót nem csukták börtönbe, elmegyógyintézetbe került. Theresa Saldana 2016-ban hunyt el.

Jackie Chan

Jackie Chan Fotó: Mudra László - Origo

Rossz társaságba keveredett Jackie Chan, de akaratán kívül. A hongkongi filmiparba ugyanis mélyen beépült bűnszervezet folyamatosan pénzt próbált kicsikarni a producerektől, Jackie Chan sem menekülhetett előlük. Hiába élt már Amerikában a színész, egy alkalommal egy mesterlövész megpróbálta lelőni, de nem ez volt az egyetlen fenyegető helyzet. Jackie Chan hosszú ideig felfegyverkezve járt, végül inkább kifizette a bűnözőket, hogy ne kelljen halálfélelemben élnie.

50 Cent

50 Cent Forrás: AFP/2018 Getty Images/Jamie Mccarthy

Röviddel azelőtt, hogy 50 Cent híressé vált volna, majdnem vége lett az életének. A rappert nagymamája háza előtt lőtték le, összesen kilenc golyót kapott. Megsérült a keze, a lába, a mellkasa és az arca is. Csodával határos módon túlélte a támadást, 13 napot töltött a kórházban, majd öt hónapig lábadozott. Soha nem sikerült azonosítani és elkapni viszont azt a férfit, aki megpróbálta megölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.