Újra kiállították Molnár Csilla szobrát: felháborodást keltett

Forrás: tvmusor.hu -
felháborodás kiállítás Molnár Csilla szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Molnár Csilla több mint 30 éve hunyt el. Halála után nem sokkal a róla készült szobrot is elvitték: a Magyar Nemzeti Galéria pincéjében volt, míg nemrég újra ki nem állították. Sokan felháborodtak miatta. 

Molnár Csilla az első magyar szépségverseny győztese, megkoronázása azonban tragédiával ért véget Mindössze 9 hónappal azután, hogy megnyerte a versenyt, önkezével véget vetett életének. A győzelme után róla készült szobor zarándokhellyé vált, ezért a Magyar Nemzeti Galéria pincéjébe került.

Molnár Csilla szobrát újra kiállították Forrás: tvmusor.hu

Azóta sokat foglalkoztak az alkotás elkészültének körülményeivel, és egyöntetűen úgy gondolják az emberek, hogy kihasználták a lányokat, ez persze nem csak a szoborra igaz, hanem az egész versenyre is. A szobor elkészülte azonban ezt jól mutatja:

az első három helyezett állt modellt Pauer Gyulának a meztelen alkotáshoz, ám ez nem kérés volt, inkább utasítás.

Férfiak hada vette őket körül, a műterembe pedig bárki bemehetett. Fotósok meztelenül fényképezték a lányokat, a második helyezett Kruppa Judit és a harmadik Füstös Veronika csak később tudták meg, hogy a fotóikat egy külföldi szexújságnak adták el.

Molnár Csilla szobrát halála után a pincébe vitték, de most újra előkerült.

Eperjesi Ágnes képzőművész pedig egy performansz keretében felöltöztette egy a vörös szőnyeghez hasonló lepellel. Mivel Molnár Csilla édesapja már nem él, édesanyja pedig elzárkózik a nyilvánosság elől, idegenek próbálják elérni, hogy ne állítsák ki többet a szobrot. A Bors szerint felháborodott kommentek érkeztek.

Megalázó, muszájból készült szobor!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.