Számos híresség állt a szklerózis multiplexben szenvedő Selma Blair mellé

színésznő Kegyetlen játékok Selma Blair sclerosis multiplex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos híresség, köztük Neil Patrick Harris is bátorító üzenetet küldött Selma Blair amerikai színésznőnek, aki a hétvégén jelentette be, hogy szklerózis multiplexben szenved.

A 46 éves filmcsillag (Kegyetlen játékok, Pokolfajzat) szombaton egy Instagram-üzenetben számolt be gyógyíthatatlan betegségéről, amelyet a közelmúltban diagnosztizáltak. Néha elesik, elejt dolgokat, romlik a memóriája és az összerendezett mozgással is nehézségei vannak – írta őszintén. Ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon hálás, hogy van munkája, a Netflix Another Life című sci-fi-sorozatát forgatja.

„Szeretlek, büszke vagyok rád és bármit megtennék érted” – írta Sarah Michelle Gellar (Kegyetlen játékok, Scooby Doo) a színésznő üzenetére válaszolva.

Selma Blair október elején Forrás: Valerie Macon / AFP


Neil Patrick Harris, az Így jártam anyátokkal tévésorozat sztárja pedig bátorságáért és becsületességéért dicsérte az állapotát nyíltan felvállaló Blairt.

„Mikor megosztod a lelki erődet, nemcsak másokat ajándékozol meg, hanem magadat is” – üzente kolléganője, Shannon Doherty.

Blair a posztjában felidézte, hogy régóta voltak bizonyos tünetei, de nem vette komolyan őket. Orvosai augusztusban állapították meg a betegségét.

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely jellemzően 20 és 40 éves kor között jelentkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.