Károly herceg elárulta, milyen lesz majd uralkodóként

2018.11.08. 17:30

Közelgő születésnapja alkalmából készített átfogó riportot Károllyal a BBC, amelyben a herceg elárulta, milyen lesz majd királyként.

Károly herceggel a BBC készített egyedülálló riportot annak 70. születésnapja alkalmából. A műsort ugyan még nem adták le, részleteket közöltek az anyagból. Károly itt beszél először és valószínűleg utoljára az előtte álló feladatról, vagyis a királyságról. Elárulta, milyen uralkodó lesz, vagy milyen nem lesz majd.

Károly herceg uralkodóként visszafogottabb leszForrás: AFP/Ben Stansall

„Nem leszek egy mindenbe beleszóló uralkodó... Nem vagyok olyan buta” – mondta Károly, aki korábban hajlamos volt kifejezni aggályait és véleményét, de uralkodóként jóval visszafogottabbnak kell majd lennie. A napi politikában ugyanis a szabályok szerint nem szólhat bele a mindenkori uralkodó, a herceg azonban bevallotta, nem tudja pontosan, mi az, ami beleszólásnak számít. „Ha az beleszólás, hogy már 40 éve aggódom a belső városok állapotáért és az ott élő emberek életkörülményei miatt, akkor ez egy olyan beleszólás, amire büszke vagyok” – mondta Károly.

Károly herceg