Vilmos herceg nagyon sokáig nem akarta elvenni Katalin hercegnét

Forrás: Getty Images/2018 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo -
házasság királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekig gyötrődött egymással Kate Middleton és Vilmos herceg. II. Erzsébet unokája többször is visszautasította, hogy megkérje Katalin kezét.

Egy most megjelent könyvből, a The Making of a Royal Romance-ból kiderült, hogy bizony nem vezetett egyenes út Vilmos és Katalin házasságához. A hercegi pár még az egyetemen jött össze, és tíz év kellett ahhoz, hogy házasság legyen a szerelemből.

Vilmos volt az, aki sokáig határozottan elutasította a házasság gondolatát, nem akarta elvenni Kate-et. Valószínűleg köze volt ehhez annak is, hogy mindkét család részéről érezte a hatalmas nyomást, ám a valóság az volt, hogy elrettentette a házasságtól a saját szülei példája. Diana tragédiája arra ösztönözte Vilmos herceget, hogy addig ne álljon oltár elé, ameddig ő maga nem érzi magát teljesen biztosnak a döntésében.

Vilmos herceg és Katalin hercegné Forrás: Getty Images/2018 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo


A könyv szerzője szerint Vilmosnak meggyőződése, hogy Károlyt az udvar kényszerítette bele a házasságba, mert Dianát a királyi családba illő feleségnek tartották, és senkit sem érdekelt igazán, hogy mit érez valójában Károly és Diana.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.