Hosszú Katinka lett az év női úszója a FINA-nál

díj FINA Hosszú Katinka elismerés az év női úszója olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka lett az év női úszója a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA).

A háromszoros olimpiai bajnok a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás világbajnokságot követő gálán vette át az elismerést. A pontversenybe az idei világkupa-sorozatban, illetve a most befejeződött vb-n nyújtott teljesítmény számított bele.

Hosszú a vk-ban a svéd Sarah Sjöström mögött az összetett pontverseny második helyén zárt, a világbajnokságon pedig négy aranyérmet (100, 200 és 400 méter vegyes, 200 méter pillangón) és egy ezüstérmet (100 méter hát) nyert.

„Nagyon jó érzés, nem gondoltam volna, hogy idén sikerül” – mondta az MTI-nek Hosszú, és hozzátette, örült volna, ha legnagyobb riválisa, Sjöström ott lett volna a világbajnokságon. „Főleg száz vegyesen érzékeltem a hiányát, hiszen ott jót csatáztunk volna” – tette hozzá.

A 2019-es évvel kapcsolatban és a nagymedencés vb-re előretekintve azt mondta: „Szeretném, ha ez az utolsó simítások éve lenne, és ne kellene utána már kapkodni. Jó lenne, ha a világbajnokságon esetleg egyéni csúcsokat úsznék.”

Petrov Árpád tanítványa sikerével automatikusan megkapta a legjobb edzőnek járó elismerést. Elmondta: amikor nyár végén elkezdték Hosszúval a közös munkát, nem számított rá, hogy ilyen sikeresek lesznek.

„Azt hittem, sokkal nehezebb lesz formába jönni és visszaszerezni azokat az atletikus képességeket, amelyek őt jellemzik. Az állóképességét és sebességét egyszerre növelni nagy kihívás volt, de úgy néz ki, sikerült” – nyilatkozott a tréner.

A szakember megjegyezte, a legfontosabb az volt, hogy a viszonylag rövid, mindössze 16 hetes felkészülés után is magabiztosan álljon oda tanítványa a rajthoz.

Az MTI érdeklődésére Petrov Árpád azt mondta: Hosszú jelenleg 85 százalékos állapotban van, a maradék 15 százalékot véleménye szerint nagyjából jövő decemberre nyerheti vissza.

ValóVilág 9: VV Adri nyerte a párbajt, Krisztián kiesetthttp://www.life.hu/sztarok/20181217-valovilag-9-vv-adri-nyerte-a-parbajt-krisztian-kiesett.htmlMagára tetette a jeleket VV Krisztián, úgy tűnt, biztos benne, hogy ő tér vissza a villába a párbaj után. VV Adrit hívta ki, ám végül a lányt szavazták vissza a nézők. TV + Sztárok--Nem tudták eloltani a tüzet a Sztárban Sztár stúdiójában, tűzoltót hívtakhttp://www.life.hu/sztarok/20181217-nem-tudtak-eloltani-a-tuzet-a-sztarban-sztar-studiojaban-tuzoltot-hivtak.htmlVölgyesi Gabi produkciója után az egyik tüzes látványelem nem aludt ki, félő volt, hogy valami baj lesz. Tűzoltóknak kellett közbeavatkozni. TV + Sztárok--Sebestyén Balázs szívesen részt venne egy vadászatonhttp://www.life.hu/sztarok/20181217-sebestyen-balazs-szivesen-reszt-venne-egy-vadaszaton.htmlSebestyén Balázs hajlandó volna árnyalni a vadászokról alkotott véleményét, méghozzá úgy, hogy elmegy egyszer gyermekével együtt egy vadászatra. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoLabancz Lilla feneke még a karácsonyfáról is elvonja a figyelmet: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20181217-labancz-lilla-feneke-meg-a-karacsonyfa-mellett-is-elvonja-a-figyelmet-foto.htmlLabancz Lilla olyan kerek feneket villantott, amilyen nincs is... TV + SztárokOrigoSári Évi lett a második a Sztárban Sztár hatodik szériájának döntőjében: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20181217-sari-evi-lett-a-masodik-a-sztarban-sztar-hatodik-szeriajanak-dontojebenvideo.htmlMinden zsűritag Sári Évit akarta győztesnek a Sztárban sztárban, mégis Freddie győzött. TV + SztárokOrigoÍgy énekli John Lennon fia, Sean Lennon az édesapja karácsonyi daláthttp://www.life.hu/sztarok/20181216-igy-enekli-john-lennon-fia-sean-lennon-az-edesapja-karacsonyi-dalat.htmlSean Lennon a Saturday Night Live show vendége volt, ahol több híres énekessel együtt énekelte el édesapja, John Lennon híres karácsonyi dalát, a Happy Christmast. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.