Úgy tűnik, Hien családjának ítéletét nem súlyosbítják: elmaradt a fellebbezés

börtön család ítélet embercsempészet Hien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hien szüleit és féltestvérét bűnszervezetben elkövetett embercsempészés vádjával áprilisban ítélték el első fokon, és úgy tűnik, az akkor meghozott döntést nem súlyosbíthatják, mert elmaradt az ügyészi fellebbezés. 

Hien szüleit és féltestvérét bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel vádolták. Édesanyját egy év, féltestvérét két év hat hónap, szökésben lévő édesapját pedig öt év börtönbüntetésre ítélték első fokon. Úgy tűnik, hogy a másodfokú bíróságon nem súlyosbíthatják a meghozott ítéletet, ugyanis az ügyészi fellebbezés elmaradt, méghozzá adminisztratív okokból – tudta meg a Blikk.

Elhagyja az országot Hien – A Glamour-gálán jelentette be Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„A fellebbezés az ügyész által fenntartott 3 napos perorvoslati határidőn túl érkezett meg a bíróságra, így a másodfokú eljárásban az nem vehető figyelembe” – mondta Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Hien első fokon elítélt családját így akár fel is menthetik, ebben bízik a jogi képviselőjük. „Ugyan a másodfokú bíróságnak lehetősége van arra, hogy helybenhagyja vagy enyhítse az elsőfokú ítéletet, mi a felmentésben bízunk, ezért fellebbeztünk. Ügyfeleim továbbra sem tartják magukat bűnösnek” – mondta dr. Tran Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.