Már nem Hillary Clinton, hanem Michelle Obama a legcsodáltabb nő Amerikában

Hillary Clinton Michelle Obama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem Hillary Clinton, hanem Michelle Obama a legcsodáltabb nő az Egyesült Államokban a Gallup friss közvélemény-kutatása szerint. Az előző elnök, Barack Obama neje 17 év után szorította le az első helyről a volt külügyminisztert, demokrata szenátort és first ladyt, a 2016-os elnökválasztás vesztesét.

Michelle Obama, akinek Így lettem címmel nemrég jelentek meg az emlékiratai, korábban háromszor volt második az évente közölt listán, amelyen a második helyen ezúttal Oprah Winfrey televíziós személyiség áll. Hillary Clinton a harmadik, a jelenlegi elnök, Donald Trump felesége, Melania pedig a negyedik. Az Egyesült Államokban legcsodáltabb tíz nő között van - rekordot jelentő ötvenedik alkalommal - II. Erzsébet brit uralkodó, Angela Merkel német kancellár, a leköszönő amerikai ENSZ-nagykövet, Nikki Haley is, csakúgy mint a Nobel-békedíjas Malala Juszafzai.

Forrás: AFP/Saul Loeb

A férfiaknál tizenegyedik éve Barack Obama az első, őt Donald Trump követi a második helyen. A tízben szerepel még mások mellett Ferenc pápa, Bill Gates, Elon Musk és a dalai láma. A hét végén ismertetett reprezentatív felmérés 1025 ember megkérdezésével készült. A Gallup közvélemény-kutató intézet 1946 óta egyetlen év, 1976 kivételével minden esztendőben összeállította az Egyesült Államokban a legnagyobbra tartott személyiségek listáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.