Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető kokainnal bukott meg a doppingteszten

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lino Mirgeler -
kokain doppingbotrány Pars Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető kokain miatt bukott meg tavaly a doppingteszten.

2018. január 13-án egy szombathelyi doppingellenőrzésen bukott meg az olimpiai bajnok Pars Krisztián, akinek a vérében akkor még csak annyit láttak, hogy nem teljesítményfokozásra használt anyagot szedett be.

Kokain – Képünk csak illusztráció! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lino Mirgeler

„Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak” – novemberben ezt nyilatkozta Pars a Nemzeti Sportnak.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség által létrehozott független doppingellenőrző szövetség, az Athletics Integrity Unit most megnevezte, hogy kokain volt a sportoló szervezetében.

„A kokain kiürülési mechanizmusát, mellékhatásait pontosan ismerjük, ezért annyira népszerű a sportolóknál. Feldobja őket, fitté teszi, jobb koncentrációs képességet eredményez. Ami pedig a legfontosabb, egyszeri kipróbálás esetén nem roncsolja a szervezetet, nem veti vissza a teljesítményt” – nyilatkozta Fodor Miklós drogszakértő a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.