Caramel feleségét, Szilágyi Szilviát feljelentéssel fenyegették

Caramel betegség fenyegetés Szilágyi Szilvia feljelentés közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor lányuk betegsége kiderült, felfüggesztette Instagram-profilját Caramel felesége, Szilágyi Szilvia. Most elárulta, hogy mi volt a valódi ok. 

A közösségi médiában is felvállalta Caramel és felesége, Szilágyi Szilvia, hogy lányuknál, Szofinál akut limfoid leukémiát állapítottak meg az orvosok. Röviddel ezután Szilvia felfüggesztette Instagram-profilját. Nemrégiben azonban újra visszatért.

A Bors cikke szerint a napokban Instagram-oldalán elmondta, miért döntött úgy, hogy eltűnik a nyilvánosság elől. „...egy nő azzal fenyegetett, hogy feljelent az európai gyerekjogokért felelős hivatalnál, amikor posztoltam Szofiról a betegsége után. Akkor nagyon érzékeny voltam, és úgy éreztem, nem szívhatja el a maradék jó érzést belőlem az ilyenfajta hozzászólások olvasása, így felfüggesztettem az oldalt” – írta bejegyzésében.

Szilágyi Szilviát megfenyegették Fotó: Polyak Attila - Origo

A lap megkérdezte Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét ezzel kapcsolatban. Elmondta, hogy ilyenkor több tényezőt figyelembe vesznek, például, hogy az illető gyermek betöltötte-e a 16. életévét. „A 16. életév alattiak esetében a polgári törvénykönyv cselekvőképességre vonatkozó szabályai az irányadók, vagyis 14 éves korig a törvényes képviselő nyilatkozik a gyereke helyett, 14–16 év között a törvényes képviselőnek jóvá kell hagynia a gyerek nyilatkozatát. Fontos megnézni, mi a célja egy ilyen bejegyzésnek egy betegséggel kapcsolatban: például másokat meg tud-e védeni, esetleg megelőzni a bajt, ha ezeket az információkat közzéteszi” – fejtette ki az elnök. Ilyen esetben a a Strasbourgi Emberjogi Bírósághoz fordulhat az, aki felvállalja a gyermek képviseletét. Mint mondta: ilyen esetben csak rendkívüli indokkal indul vizsgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.