Tihanyi Tóth Csaba játékfüggő volt: rengeteg pénzt veszített a pókergépen

Forrás: RTL Klub -
játékfüggőség szerencsejáték Tihanyi Tóth Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tihanyi Tóth Csaba komoly függőséggel küzdött, és nagyon nehezen mászott ki belőle: a szerencsejátékok rabja lett. 

Tihanyi Tóth Csaba hosszú ideig küzdött a játékfüggőséggel, szenvedélyét barátai és családja előtt is titkolta. Egyre több pénzt veszített, szégyenérzete pedig egyre nagyobb lett. Senkinek nem ajánlja, hogy akár egyszer is kipróbálja a szerencsejátékot.

Bekerültem egy szörnyű lavinába, amiből nagyon nehéz kimászni.

Eleinte többet nyert, mint veszített, így a könnyű jövedelemszerzés reményében játszott újra és újra.

Aztán – ahogy ez lenni szokott – a szerencse elpártolt tőle, és egyre gyakrabban bukta el pénzét.

Tihanyi Tóth Csaba játékfüggő volt Forrás: RTL Klub

Az ember, amikor visszanyerni akar, nagy tétben játszik. A lehető legnagyobba, hogy gyorsabban nyerje vissza az elmúlt éveknek a bedobott pénzét. Persze, hogy elvesztettem" – mondta Tihanyi Tóth Csaba, hozzátéve, hogy a szégyenérzet teljesen tönkretette. Bár sokszor próbálta abbahagyni a játékot, nem sikerült.

Elmondása szerint akkoriban egy lakás árát bukta el.

„Amikor eljut oda az ember, hogy teljesen mindegy, hogy nyer vagy veszít, mert a játékszenvedély gyakorlatilag az adrenalinnak a játéka, akkor van már nagyon nagy baj" – mondta a színész, aki

évekig titkolta a szenvedélyét a családja és a barátai előtt,

de tudta, hogy abba kell hagynia. Ez akkor sikerült, amikor a szerencse újra mellé szegődött: megütötte a főnyereményt, ez pedig megváltoztatta őt. „Nyertem közel félmillió forintot, a 90-es évek végén. Akkora pénz volt, hogy gyakorlatilag új életet tudtam kezdeni olyan értelemben, hogy megszűnt a szerencsejátékhoz való vonzódásom" – árulta el a színész, aki a nyereményből egy autót vett, és megalapította a vándortársulatát. Azóta nem játszott, és nem is akar.

Mindenkit óva intek attól, hogy egyszer is megpróbálja, mert bekerül egy örvénybe, ami meg is ölheti"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.