Máté Péter özvegye szerint férje fel akart hagyni az énekléssel a halála előtt

Forrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS -
özvegy Máté Péter vallomás éneklés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Máté Péter özvegye elárulta, néhai férje halála előtt nem sokkal azt tervezte, felhagy az énekléssel.

Tegnap lett volna 72 éves Máté Péter, aki 35 esztendővel ezelőtt hunyt el. A szomorú évforduló alkalmából a Blikk megkereste az özvegyet, Editet, aki elmondta, biztos abban, hogy néhai férje csodálatos nagypapa lett volna.

Elárulta, az énekes pályája kezdetén nagyon keveset keresett és később is hiába lett jobb a helyzetük anyagilag, úgy döntött, felhagy az énekléssel.

Péter rengeteget dolgozott. A napi megélhetésért sokáig aprópénzért ment haknikba, énekelt esküvőkön. Amikor megvettük, a telken csak egy düledező vályogépület állt, a lányaink dézsában fürödtek, vödörben hordtuk a vizet, de nagyon boldogok voltunk együtt. Halála előtt két évvel kezdett egy kicsit jobban menni anyagilag, felfedezték, kezdték megbecsülni, népszerű lett. Mégis úgy döntött, abbahagyja az éneklést, aztán a hangszerelés, a zeneszerzés és a színház felé fordul. Ki tudja, engedték volna-e neki a rajongók, de ezt tervezte. Már sohasem tudjuk meg, hogyan lett volna, hiszen az elhatározása után néhány hónappal elment...”

Máté Péter fel akart hagyni az énekléssel Forrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.