Ennyi szex, káromkodás és alkoholfogyasztás volt a Való Világ 9. évadában

Forrás: RTL II -
Való Világ 9 szex káromkodás NMHH ValóVilág powered by Big Brother
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint a Való Világ 9. évadának végére a műsorban mérséklődtek a káros tartalmak.

Mérséklődtek a káros tartalmak az évad végére – állapította meg az NMHH, miután alaposan górcső alá vette a Való Világ 9-et. A hatóság közölte, heti rendszerességgel vizsgálták a Való Világ powered by Big Brother műsor 22 óra utáni összefoglalóit és a BeleValóVilág powered by Big Brother című éjszakai kísérőműsort, és számszerűsítették a gyermekekre káros tartalmakat, mint például a trágárságot, a dohányzást vagy az alkoholfogyasztást.

Az évad végére csökkent a káros tartalmak száma Forrás: RTL II

Mint írják, a széria második felében észrevehető arányban, mintegy felére csökkent a trágár kifejezések előfordulása. Emellett megállapították, hogy míg a nyolcadik szériában átlagosan nagyjából másfél percenként, addig a legutóbbiban körülbelül kétpercenként hangzott el durva kifejezés.

A szex és az erotika is kiugróan gyakran jelent meg az adások első három hetében az összefoglalókban és az éjszakai kísérőműsorokban egyaránt, később, az évad végére azonban ez sokkal ritkábbá vált.

Megállapították azt is, hogy a direkt és indirekt alkoholfogyasztás megjelenése az egész évad alatt szembetűnően alacsony, az italozásra utaló vagy azt pozitív színben feltüntető jelenetek aránya pedig elenyésző volt.

Az évad elején túl sok volt a szex Forrás: RTL Klub

A hatóság végül azt a következtetést vonta le a vizsgálat során, hogy bár a nemrég véget ért sorozatban az idő előrehaladtával az aggályos tartalmak előfordulása csökkent, a széria elején észlelt kimagasló számuk továbbra is aggodalomra ad okot, főleg annak tükrében, hogy a Való Világ kilencedik évadának nézettségi mutatói még mindig a 13 és 17 év közötti korosztályban a legmagasabbak.

A részletes statisztikát ide kattintva nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.