Növényi Norbert gyerekkor birkózó olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori olimpikon tizenévesen úgy gondolta, világgá megy. Ígéretét tettre is váltotta, négy napig rejtőzködött a családja elől.

Nem telt eseménytelenül Növényi Norbert gyerekkora, aki egészen kiskorától kezdve készült a sportolói pályára. Szinte bármit megtett volna azért, hogy sikeres birkózó váljon belőle. Olyannyira, hogy olykor a tanulás helyett is inkább az edzéseket választotta.

Növényi Norbert gyerekkorában majdnem világgá ment Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Hetedikes voltam, nagyon készültem az úttörő olimpiára, meg akartam nyerni. Annyira, hogy emiatt nem is mentem iskolába. Az osztálytársaimmal egy környéken laktunk, ők falaztak nekem. Mikor a tanárnő kérdezte, mi a helyzet velem, ők rávágták, hogy beteg vagyok” – kezdte a 95.8 Sláger FM-en Növényi, akinek iskolakerülése sokáig titokban maradt. „Majdnem két hónapig nem mentem iskolába. Otthon mindig kérdeztek a suliról, én pedig azt mondtam, minden rendben van. A suli helyett edzettem, futottam, de senki nem tudta, hogy nem járok suliba, csak az osztálytársaim és az öcsém” – mondta az olimpikon, aki végül lebukott. A tanárnő ugyanis ellátogatott hozzájuk, Norbi pedig azonnal menekülőre fogta. „Ahol laktunk, volt egy kiserdő. Az utolsó ház pincéjébe mentem, szerencsém volt, mert ott ment a fűtéscső. Összeszedtem a lábtörlőket és azon aludtam. Tényleg úgy voltam vele, hogy világgá megyek, de a negyedik napon nem bírtam tovább, hazamentem. Éhes voltam és egyébként se tudtam ott aludni. Mikor hazamentem édesanyám napokig ölelgetett, édesapám viszont nem szólt hozzám. Ez volt az egészben a legrosszabb. Meg az, hogy apukám végül azzal büntetett meg, hogy nem indulhattam az úttörő olimpián” – mesélte a Sláger Reggelben Növényi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.