Bemutatkozott a Forma-1-ben Michael Schumacher fia, Mick

Forrás: AFP/Andrej Isakovic -
Forma-1 Michael Schumacher Ferrari bemutatkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bemutatkozott a Forma-1-ben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, aki kedden a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj helyszínén tesztelte a Ferrari idei versenyautóját.

A Forma-2-ben a Prema csapatnál versenyző 20 esztendős pilóta F1-es debütálását az autósport elitkategóriájának legfontosabb szereplői és a média is kiemelt figyelemmel követte.
A január óta a Ferrari utánpótlás-akadémiáján pallérozódó Mick Schumacher egy 29-es rajtszámú Ferrari volánja mögött gurult ki az eső áztatta szahíri pályára, ahol az F1 hivatalos gumiszállítójának, a Pirellinek a felkérésére a kétszeres világbajnok, és tavaly visszavonult Fernando Alonso az egyik McLarennel tesztelt.

"Olyan ez, mintha visszaforgattuk volna az idő kerekét" - írta Twitter-oldalán a Pirelli, utalva arra, hogy legutóbb 2006. október 22-én, az akkor szezonzáró Brazil Nagydíjon vezetett Ferrarit egy Schumacher, mégpedig a sportág legendájaként számon tartott Michael.

Mick Schumacher a Ferrariban Forrás: AFP/Andrej Isakovic


"A kör bezárult" - írta a BBC Mick Schumacher bemutatkozó tesztjéről, míg a világbajnoki címvédő Mercedes istálló - ahol Michael Schumacher 2010 és 2012 között versenyzett - a Twitter-oldalán úgy fogalmazott,"egészen különleges egy Schumacher nevű pilótát újra Forma-1-es autóban látni.

A tavaly Forma-3-as Európa-bajnok Mick Schumacher az elmúlt hétvégén mutatkozott be a Forma-2-ben, amelynek bahreini versenyein hatodik, illetve nyolcadik lett. Szerdán a Ferrari partneristállójának, az Alfa Romeónak a Forma-1-es versenyautóját is teszteli majd Szahírban.

A hét elsőségével rekorder Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. Az 50 éves sportember 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.