Zsaroló szexvírus terjed az interneten: Vadon Jani is kapott e-mailt

szex Vadon Jani hekker vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb zsarolóvírus a pornóoldalak rajongóinak okozhat komoly problémát.

Új zsarolóvírus terjed az interneten, amely a magyarokat is érinti. Azoknak van mitől félniük, akik előszeretettel látogatnak különféle pornóoldalakat. Azzal fenyegeti a látogatókat, hogy kémszoftverrel és webkamerával megörökítette a számítógép az intim pillanatokat, melyek a felnőttfilmek nézése közben történt, és elküldi az ismerőseinknek, amennyiben nem fizetünk félmillió forintnak megfelelő összeget 72 órán belül.

Szexes zsarolóvírus terjed – Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

„Nem szabad hinni a fenyegetésnek, illetve fizetni. Ez csak az internetes zsarolóvírusok egy újabb válfaja, amelyek többsége átverés. A hekkerek rendszerint azt állítják, hogy megszereztek egy olyan videót vagy fájlt, ami ránk nézve kompromittáló. Gyakran azzal rémisztgetnek, hogy a gép webkameráján keresztül felvették, ahogyan egy pornóoldal meglátogatása során szexeltünk a gép előtt” – mondta a Blikknek Petrányi-Széll András, a G DATA informatikai biztonsági cég kommunikációs vezetője. A vírus azzal próbálja megfélemlíteni még jobban a felhasználót, hogy egy jelszavunkat is megemlítik a levélben.

Vadon Jani is megkapta a zsarolóvírust Fotó: Origo

A Rádió1 reggeli műsorában Vadon Jani is vallott arról, hogy kapott a minap egy zsarolóvírust, a hekker azt állította, rögzítette, ahogy „éppen kellemes pillanatokat szerez magának” a műsorvezető. Ez bizonyítja, hogy itthon sincs senki biztonságban: a szakértők azt tanácsolják, takarják le az emberek a kamerát.

Cicciolinát az Oxfordi Egyetemre hívták, hogy előadást tartson a szexről http://www.life.hu/sztarok/20190409-cicciolinat-az-oxfordi-egyetemre-hivtak-hogy-eloadast-tartson-a-szexrol.htmlMeglepő felkérést kapott Cicciolina: az Oxfordi Egyetemre hívták előadni a szexről. TV + Sztárok--Továbbra is megy a balhé a Fonogram-díj körül: megelégelték a zsűritagok Majka kirohanásáthttp://www.life.hu/sztarok/20190409-tovabbra-is-megy-a-balhe-a-fonogram-dij-korul-megelegeltek-a-zsuritagok-majka-kirohanasat.htmlMajka és a Fonogram-díj zsűritagjai között továbbra is álla a bál. Az ítészek szerint az ügy már átlépett egy határt. TV + SztárokOrigoSúlya miatt szóltak be Vasvári Viviennek a követői: szerintük alultáplált a celebmamihttp://www.life.hu/sztarok/20190409-sulya-miatt-szoltak-be-vasvari-viviennek-a-kovetoi-szerintuk-alultaplalt-a-celebmami.htmlVasvári Vivien alkatilag a vékony nők táborát erősíti. Követői szerint azonban ez már kóros soványság. Többen úgy vélik, betegesen néz ki a celebmami. Természetesen a válasz sem maradt el...TV + SztárokOrigoSztárszerelmek, amelyek a közösségi oldalon indultak: Palvin Barbi is így talált rá a párjárahttp://www.life.hu/sztarok/20190408-sztarszerelmek-amik-a-kozossegi-oldalon-indultak-palvin-barbi-is-igy-talalt-ra-parjara.htmlHabár az internetes ismerkedést még mindig sokan elutasítják, egyre több szép szerelmi történet kezdődik a világhálón. Így ugyanis olyan emberek is egymásra találhatnak, akiknek útja a valóságban nem keresztezné a másikét. Íme, néhány sztárszerelem, amely bizonyítja, hogy a közösségi oldalakról is indulhatnak tündérmesék. TV + SztárokOrigoBéres Alexandra nagylánya, Panna ügyes tornászhttp://www.life.hu/sztarok/20190408-beres-alexandra-nagylanya-panna-ugyes-tornasz.htmlBéres Alexandra nagylánya, Panna ügyesen ritmikus gimnasztikázik. TV + SztárokOrigoStohl András vezeti a TV2 új műsorát, A Bankothttp://www.life.hu/sztarok/20190408-stohl-andras-vezeti-a-tv2-uj-musorat-a-bankot.htmlA Bank című műsorral tér vissza a képernyőre Stohl András. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.