Ennyit változtak a Trónok harca szereplői a sorozat kezdete óta – fotók

Havas Jon Daenerys Targaryen fotók Tyrion Lannister Arya Stark Cersei Lannister változás Sansa Stark Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy korszak zárul le a Trónok harca utolsó évadával nemcsak a nézők, de a színészek számára is. A sorozat 2011 áprilisában debütált, azóta sok karaktertől kellett elbúcsúznunk, de szerencsére bőven maradtak, akikért lehet rajongani: Havas Jonért, Daenerys Targaryenért vagy éppen Arya Starkért is izgulhatunk még. Az elmúlt években a karakterek változtak, fejlődtek, ahogy a színészek is. Nézd meg összeállításunkat arról, hogyan néztek ki a főbb szereplők a sorozat kezdetekor, és hogyan néznek ki most.

Arya Stark, vagyis Maisie Williams

Az első évad premierjekor Maisie még csak 14 éves volt, színésznőként Arya Stark megformálása volt az első és máig leghíresebb szerepe. A ma már 22 éves lány a kezdetektől odavolt a fiús karakteréért, rajongása pedig az évek elteltével csak fokozódott. Természetesen nemcsak ő van oda a bátor Aryáért, hanem a rajongók is, akik éppúgy szeretik a színésznőt is. Maisie hatalmas elismerésekben részesült már eddig is a harcos lány megformálásáért.

Maisie Williams 14 évesen (balra) és 22 évesen (jobbra) Forrás: Getty Images

Tyrion Lannister, vagyis Peter Dinklage

A színészt már a Trónok harca előtt is láthattuk sorozatokban, filmekben, de a színpadon is megmutatta tehetségét. Szerepelt a Narnia krónikái: Caspian hercegben, a Halálos temetésben és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című filmben is. Kétségtelen azonban, hogy számára is a Trónok harca hozta meg az igazi elismerést. Alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat vihetett haza a legjobb férfi mellékszereplőnek járó kategóriákban.

Peter Dinklage 2011-ben (balra) és most, a befejező évad premierjén (jobbra) Forrás: Getty Images

Sansa Stark, vagyis Sophie Turner

A színésznőnek Maisie Williamshez hasonlóan a Trónok harcában kapott szerepe az első igazán nagy munkája. Sophie szintén nagyon fiatal volt a sorozat kezdetén, még csak 15 éves. Azóta azonban már felnőtt nő lett, aki az esküvőjére készül és valószínűleg a karrierje miatt sem kell aggódnia. Alakításának köszönhetően világhírnévre tett szert, és a kritikusok tetszését is elnyerte. Azóta már több szerepet is kapott, játszott például az X-Men-sorozatok nyolcadik filmjében.

Sophie Turner 15 évesen a sorozat kezdetén (balra) és nyolc évvel később (jobbra) Forrás: Getty Images

Havas Jon, vagyis Kit Harington

Az angol színész a sorozat egyik legnépszerűbb karakterét alakítja, és ugyan ő már nem volt annyira fiatal a Trónok harca kezdetén, a világhírnevet Havas Jon hozta el számára. A sorozat indulásakor 25 éves sztárt előtte inkább a színpadon lehetett látni, mintsem a moziban, de azóta már szerepelt a Pompeji, Az ifjúság végrendelete és a Kémvadászok: A szolgálat kötelez című filmekben. A szerelmet is a Trónok harcának köszönhetően találta meg: Rose Leslie-t vette el, aki Ygritte-t alakította a sorozatban.

Kit Harington 25 éves volt a forgatás kezdetekor (balra), a színész most 32 éves (jobbra) Forrás: Getty Images

Daenerys Targaryen, vagyis Emilia Clarke

A sárkányok anyjának alakításával valóra vált Emilia Clarke álma, de mint ahogy azt később megtudhattuk, a sorozat forgatása számára volt a legnehezebb: a színésznő ugyanis agyvérzést kapott az első évad után, pokoli fájdalmak közepette forgatta le a másodikat. Profizmusát, akaraterejét és kitartását mutatja, hogy ebből semmit nem vettek észre a nézők, nem hiába tartozik ő is a legkedveltebb karakterek közé. A Trónok harca óta több filmben is látható volt, például a Mielőtt megismertelek című romantikus moziban.

Emilia Clarke a sorozat kezdetekor (balra) és napjainkban (jobbra) Forrás: Getty Images

Cersei Lannister, vagyis Lena Headey

Lena Headey 38 éves volt, amikor a Trónok harcának első évadát bekebelezték a nézők, és habár több filmben és tévésorozatban is játszott már azelőtt, az igazi áttörést – mint a legtöbb itt felsorolt színész számára – a Trónok harca hozta el neki. A könyörtelen és céltudatos Cersei Lannister karakterét alakító színésznőt azóta már több filmben is láthattuk. Játszott A végzet ereklyéi: Csontváros, A bűn éjszakája és a 300: A birodalom hajnala című filmekben.

Lena Headey 38 éves volt (balra), amikor elindult a sorozat, a színésznő most 45 éves (jobbra) Forrás: Getty Images
Neccharisnyában harmonikázik Madonna: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20190415-neccharisnyaban-harmonikazik-madonna.htmlKülönös videót töltött fel a közösségi oldalára Madonna. TV + Sztárok--Egy kádban habfürdőzik Bódi Sylvihttp://www.life.hu/sztarok/20190415-egy-kadban-habfurdozik-bodi-sylvi.htmlBódi Sylvi egy kádban habfürdőzik friss fotóján. TV + SztárokOrigoFotósorozat készült Ábel Anitárólhttp://www.life.hu/sztarok/20190415-fotosorozat-keszult-abel-anitarol.htmlÁbel Anitáról fotósorozat készült, amelyből már mutatott is egy-két részletet a közösségi oldalán. TV + Sztárok--Függőségéről vallott Szabó Simonhttp://www.life.hu/sztarok/20190415-fuggosegerol-vallott-szabo-simon.htmlSzabó Simon színész lerántotta a leplet a függőségéről: erről a szenvedélyéről még a legnagyobb hajtás közepette sem tud lemondani.TV + SztárokFotó: Hirling Bálint - OrigoKajdi Csaba megbántotta Weisz Fannit: vezetési képességén viccelődötthttp://www.life.hu/sztarok/20190415-kajdi-csaba-megbantotta-weisz-fannit-vezetesi-kepessegen-viccelodott.htmlKajdi Csabának sikerült viccelődésével túllőnie a célon: nagyon megbántotta Weisz Fannit. TV + Sztárok--Vasvári Vivien gyakran kap szexuális jellegű felkéréseket http://www.life.hu/sztarok/20190415-vasvari-vivien-gyakran-kap-szexualis-jellegu-felkereseket.htmlVasvári Vivien nem rejtegeti dögös idomait, egy-egy szexibb fotó után pedig gyakran kap illetlen felkéréseket. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.