Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben

Forrás: Filmalap -
rendező Nemes Jeles László Peking Napszállta (film) Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Napszállta című filmjéért Nemes Jeles László vehette át a legjobb rendezőnek járó díjat a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel kedden.

A nagyszabású seregszemle a hétvégén ért véget, a zsűri elnöke Rob Minkoff amerikai rendező-producer volt. Az Oscar-díjas Nemes Jeles Lászlóval együtt Clara Royer, Jakab Juli, Dobos Evelin és Rajk László is részt vett a Napszállta kínai premierjén - írja a közlemény.

A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi volt. Nemes Jeles László a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is.

Nemes Jeles László átveszi a legjobb rendezésért járó díjat Pekingben Forrás: Filmalap


A film főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A közel száz tagú szereplőgárda nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben.

A Napszállta a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Világpremierje a velencei filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol elnyerte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől, a FIPRESCI-től. Nemes Jeles László filmjét már a világpremier előtt csaknem 70 ország forgalmazója vásárolta meg - olvasható a közleményben.

Caprice Bourret modell szerint Angelina Jolie szörnyű nőszemélyhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-caprice-bourret-modell-szerint-angelina-jolie-szornyu-noszemely.htmlCaprice Bourret modell nem rejtette véka alá a véleményét Angelina Jolie-ról: szörnyű nőnek tartja. TV + Sztárok--Varga Viktor végleg lezárta kapcsolatát Cinthya Dictatorral: lemezt adott ki a szakításrólhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-varga-viktor-vegleg-lezarta-kapcsolatat-cinthya-dictatorral-lemezt-adott-ki-a-szakitasrol.htmlVarga Viktor és Cinthya Dictator már rég szakítottak, de az énekes csak most tudta lezárni végleg a kapcsolatot. TV + SztárokOrigoCsecsemőkori fotót posztolt Shane Tusup: nagyon cukihttp://www.life.hu/sztarok/20190424-csecsemokori-fotot-posztolt-shane-tusup-nagyon-cuki.htmlShane Tusup egy csecsemőkori fotót posztolt a közösségi oldalára születésnapja alkalmából. TV + Sztárok--1998-ban megjósolták, hogyan fog kinézni David Beckham 2020-banhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-1998ban-megjosoltak-hogyan-fog-kinezni-david-beckham-2020ban.html1998-ban az egyik sportújságban készült egy kép arról, vajon hogyan is fog kinézni David Beckham 2020-ban. TV + SztárokOrigoSíelés közben kérte meg barátja Szőcs Renáta énekesnő kezéthttp://www.life.hu/sztarok/20190424-sieles-kozben-kerte-meg-baratja-szocs-renata-enekesno-kezet.htmlSzőcs Reni kezét megkérte a párja, ráadásul sikerült nagy meglepetést okoznia az időzítéssel. Az énekesnő mindent elmesélt a boldog pillanatról. TV + SztárokOrigoGalambos Lajos házasságát megviselte a perhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-galambos-lajos-hazassagat-megivselte-a-per.htmlLagzi Lajcsi megpróbáltatásai az egész családra hatással vannak: házasságára örökre rányomta a bélyegét a per. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - Origo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.