Botrányba keveredett Harry herceg: összeomolhat állatvédő imázsa

Forrás: AFP/Ian Vogler -
állatvédelem A Föld napja Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg természet- és állatvédő imázsát döntheti romba egy leleplezés, amely Harry föld napján közzétett Instagram-posztjának keletkezesét firtatja. Azt állítják, az állatokat, amelyekkel a brit királyi sarj fotózkodott, benyugtatózták, ugyanis azok túl nyugodtnak tűnnek a felvételeken. 

Az afrikai elefántok kihalása ellen küzdő herceg a föld napján állt ki az állatvédelem és bolygónk megmentése mellett, amit fotókkal is illusztrált. A képeket még 2016-ban, Malawiban, illetve Botswanában tett Afrika-túráján készítette. Hogy mi ezzel a probléma? A képeken látható orrszarvú, oroszlán és elefánt feltűnően nyugodt volt, így felmerült, hogy az életveszélyes állatokat fotózó herceg biztosra ment, nehogy baja essen: az állatokat benyugtatózták – írja a Daily Mail nyomán a Blikk.

Az egyik nyers képkivágásban az is látszik, hogy a hatalmas testű afrikai elefánt egyik lábán jókora kötél lóg, azzal pányvázták ki a fotózáshoz.

Forrás: AFP/Ian Vogler

"Az állatokat egy másik helyszínre szállítottuk, ehhez pedig szükségszerű volt, hogy elkábítsuk őket, így az utazást jobban bírták" – magyarázta meg a történtek hátterét Frank Weitzer vadőr, aki szintén ugyanott fotózott, ahol Harry herceg, csak az ő képein a keletkezés körülményei is láthatók. Valószínűleg az összeállításban szereplő orrszarvú is kapott a nyugtatóból – nyomozta ki a Daily Mail, ahol a fotókat is megnézheted.

A vádak között szerepel, hogy Harry fotói szerkesztettek, és lehagyták róluk azokat a részleteket, amelyek keletkezésének körülményeire utaltak.

"Az Instagram formátuma automatikusan módosítja a fotót, ezért maradhatott le például az elefántos képről a rögzítő kötél" – utasították el a herceghez közeli források a manipuláció vádját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.