Ezért hagyta ott a Barátok köztöt Dósa Mátyás

Forrás: Csabai István -
Barátok közt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz döntést kellett meghoznia annak idején Dósa Mátyásnak, aki évekig alakította a Barátok közt Tóniját. A színész most elárulta, miért távozott a sorozatból.

Gyerekkora óta a rivaldafényben él Dósa Mátyás, aki már gyerekszínészként is a legnagyobbakkal állhatott egy színpadon. Pedig kezdetben egyáltalán nem volt biztos benne, hogy a színészet lesz az ő útja. „Gyerekként kifejezetten gátlásos voltam. Olyannyira, hogy ezért is írattak be egy néptáncegyüttesbe, hogy egy kicsit nyissak, kinyíljak. Onnantól már nem volt kérdés, hogy a színpad felé visz az utam" – mondta a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki tízévesen már az Operettszínházban játszott. „A gyerekkorom lerövidült, egyfolytában felnőttek között mozogtam, így én is hamar felnőttem. Ezáltal hamarabb tapasztaltam meg a szakmai sikereket, a csalódásokat. Később, a Barátok közt miatt magántanuló lettem, ami csak ráerősített arra, hogy a saját korosztályommal nehezebben értettem szót, mint a felnőttekkel" – vallotta be a színész, aki évekig erősítette a Barátok közt csapatát. „Elmentem egy szereplőválogatásra, de nem igazán tudtam, mi fán terem ez a sorozat. Előtte megnéztem egy epizódot, hogy képben legyek. Sok százan jelentkeztünk, aztán egyre szűkült a kör, végül azt vettem észre, hogy én maradtam egyedül, bent vagyok a sorozatban" – emlékezett vissza Dósa Mátyás, aki sokat köszönhet a sorozatnak. Egy ponton túl mégis úgy érezte, búcsút kell intenie a Mátyás király térnek. „Nagyon szerettem, nagyon sokat tanultam ott, vannak olyan kollégák, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Viszont a napi tizenkét órás forgatás mellett a színház nem fért bele, egyre háttérbe húzódott. Ez volt a legfájóbb, így meg kellett hoznom azt a döntést, hogy elköszönök a sorozattól, azért, hogy visszamehessek a színházba" – mondta a Sláger Témában a színész, aki azóta sikert sikerre halmoz a Szigligeti Színházban.

Forrás: Csabai István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.