Annoni Zita tudatosan figyel arra, hogy megteremtse a nyugalmat maga körül

Forrás: Facebook/Debreczeni Zita -
Nyugalom harmónia Annoni Zita Debreczeni Zita Verrasztó Evelyn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Divatos és egyre többet használt kifejezés a tudatos életmód, de vajon tudjuk-e, hogy ez pontosan mit jelent? A Société x Yoga Brunch Mindful Talkson Annoni Zita fotós, Munkácsi Brigi, a NemPazar alapítója és Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó és olimpikon a moderátor Kolossváry Orsolyával arról beszélgettek, hogyan adaptálhatjuk a tudatosságot a mindennapjainkban, mely területeken tudjuk ezt kamatoztatni, és mennyire nehéz megvalósítani a rohanó világban.

„Én tudatosan próbálom jól érezni magam. Lehet, hogy erős szó, de 'erőszakosan' teremtem meg magam körül a nyugalmat. Bárhová utazom, viszek magammal gyertyát, könyvet, az autóban motivációs zenét vagy szöveget hallgatok. Olaszt is a kocsiban tanulok” – árulta el Annoni Zita a Société beszélgetésén, majd reflektált a felgyorsult világra is. „Talán azért telik gyorsan az idő, mert nem vagyunk ott a jelenben, sokat nyomkodjuk a telefont. Fotósként nekem az a legnehezebb, hogy mindig kreatív tudjak maradni. Karácsony után másfél hónap kellett, hogy feltöltődjek, és jöjjenek az új ötletek. Le kellett tennem a gépet, és kicsit mással foglalkoznom.”

Verrasztó Evelyn megerősítette, hogy hatalmas stresszel jár versenysportolónak lenni. Elmesélte, ő akkor a legnyugodtabb, ha tud aludni ebéd után. „Nagyon nehéz megtalálni a pontot, hogy mikor tudsz megállni. Mindent az olimpiákhoz igazítasz, így négyévente csak egyszer van nagyobb idő leállni. Utána viszont kemény az újrakezdés. Ha szóba jöhet rövidebb pihenés, akkor a Balaton, ami kikapcsol” – fejtette ki az Európa-bajnok úszó és olimpikon, majd hozzátette: „Ha már tudatosság, amire nagyon büszke vagyok, hogy soha nem lógtam el edzést.”

Annoni Zita figyel arra, hogy jól érezze magát Forrás: Facebook/Debreczeni Zita

Míg sok embernek azt a legnehezebb megállnia, hogy ne töltsön naponta hosszú órákat az online térben, Munkácsi Brigi, a NemPazar alapítója pont a másik végletet erősíti. „Ott vannak a gyerekek, ők az elsők, ha velük vagyok, nem figyelem a telefonom, vagy nem dolgozom a cikken, amit le kell adnom. Azt kell megtanulnom, hogy zsonglőrködjek az idővel” – tette hozzá a háromgyermekes anyuka. „Próbálom továbbvinni azt az értékrendet, amit a szüleimtől kaptam. 16 éves koromig én is sportoltam, épp ezért szeretném, ha a mozgás a gyermekeim életének része lenne.”

Az este során a résztvevők kitértek a környezetvédelmi kérdésekre is. Búcsúzóul Munkácsi Brigi azt tanácsolta, hogy a tudatos környezetvédő attitűdöt kezdjük a műanyag zacskók elhagyásával, vásároljunk vagy varrjunk évekig tartós vászontáskát, és úgy haladjunk fokozatosan a nagyobb lépések irányába.

Madonna elárulta, miért nincs példaképehttp://www.life.hu/sztarok/20190506-madonna-elarulta-ezert-nincs-peldakepe.htmlMadonna elárulta, senkit nem tekint példaképének. TV + Sztárok--Smaltig Dalma titkokat árult el szülésérőlhttp://www.life.hu/sztarok/20190506-smaltig-dalma-titkokat-arult-el-szuleserol.htmlSmaltig Dalma néhány titkot osztott meg a szüléséről: kiderült, hogy készült felvétel a nagy pillanatokról. TV + SztárokOrigoSebestyén Balázs nem akar többé Lippai Mariannával fellépnihttp://www.life.hu/sztarok/20190506-sebestyen-balazs-nem-akar-tobbe-lippai-mariannaval-fellepni.htmlA Balázsék című műsorban jelentette be Sebestyén Balázs, hogy nem akar többé nyilvánosság elé állni Lippai Mariannával. A motivációs tréner ugyanis a nemrégiben halott gyermeke sírja mellől posztolt egy szelfit, mellé pedig odatette a webshopja linkjét is. Ez többeknél kiverte a biztosítékot. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoVarnus Xavér Kanadába költözikhttp://www.life.hu/sztarok/20190506-varnus-xaver-kanadaba-koltozik.htmlVarnus Xavér elárulta, Kanadába költözik. TV + Sztárok--Naomi Campbell meztelenül mutatta meg magát – fotó (18+)http://www.life.hu/sztarok/20190506-naomi-campbell-meztelenul-mutatta-meg-testet.htmlNaomi Campbell hamarosan 49 éves lesz, de még mindig elképesztően néz ki: most meztelenül mutatta meg magát. TV + SztárokAFPEz segíthet Bíró Icának, hogy visszakapja ingatlanjaithttp://www.life.hu/sztarok/20190506-ez-segithet-biro-icanak-hogy-visszakapja-ingatlanjait.htmlBíró Ica kilakoltatása után is bízik abban, hogy visszakaphatja ingatlanjait. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.