Aiko hercegnő örök magányra van ítélve: nincs nemes férfi, akihez hozzámehetne

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yasushi Kanno -
magány Japán Aiko hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aiko hercegnő Naruhito japán császár és felesége, Ovada Maszako egyetlen gyermeke és egyben várhatóan a világ legmagányosabb hercegnője. A 17 éves fiatal ugyanis nem remélhet szerelmet.

Naruhito japán császár május 1-jén vette át a trónt édesapjától, és habár ez nagy esemény volt számára, lányának csak sötét jövőt tartogat apja címe. Az évszázados szabályok szerint ugyanis Aiko hercegnő nem számíthat arra, hogy egyszer átveszi apjától az uralmat, hiszen Japánban a nők nem léphetnek trónra. Már születése is hatalmas vitát váltott ki, mivel ő Naruhito japán császár és felesége, Ovada Maszako egyetlen gyermeke. Felmerült, hogy a törvényeken változtatni kell, de erre végül nem került sor, mivel a trónörökös öccsének, Akisino hercegnek 2006-ban fia született.

Aiko hercegnő Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yasushi Kanno

Az tehát biztos, hogy Aiko hercegnő nem fog uralkodni, de sajnos egyelőre az is biztosnak látszik, hogy szerelmet sem talál majd, ami sokkal nagyobb probléma. Ugyanezen szabályok miatt Aiko csak egy nemes felesége lehet, de Japánban nincs nemes születésű férfi. Ha rangján alul házasodik, akkor pedig mindent elveszít: a családját, a vagyont és a kiváltságokat is – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.