Eurovíziós Dalfesztivál döntő elődöntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb tíz ország jutott be a tegnapi elődöntőből az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe.

Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének mezőnye, miután a csütörtöki, második elődöntőből újabb tíz előadó jutott tovább Tel-Avivban – számolt be róla az MTI.

A második elődöntőben 18 ország előadója mutatta be a produkcióját. A show-műsorban az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a moldáv Anna Odobescu, a svájci Luca Hänni, a lett Carousel, a román Esther Peony, a dán Leonora, a svéd John Lundvik, az osztrák Paenda, a horvát Roko, a máltai Michaela, a litván Jurij Veklenko, az orosz Szergej Lazarev, az albán Jonida Maliqi, a norvég Keiino, a holland Duncan Laurence, az észak-macedón Tamara Todevska és az azerbajdzsáni Chingiz adta elő a dalát.

A svájci Luca Hänni Forrás: AFP/Jack Guez

Közülük a szakmai zsűri pontjainak és a nézők szavazatainak kombinációja alapján továbbjutott a szombati döntőbe az északmacedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela.

Az első elődöntőt kedden tartották, a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe.

A szombati finálé 21 órakor kezdődik, a Duna Televízió élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.