Bodrogi Gyula akarta leszereltetni a vörös csillagot az Erzsébet-kilátóról

fotó: Talán Csaba -
Vidám Színpad vörös csillag rendszerváltás jelentés Bodrogi Gyula Erzsébet-kilátó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő dokumentumot tett közzé az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Megtudhatjuk belőle, hogy 1989-ben Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze kezdeményezte a vörös csillag leszedését az Erzsébet-kilátóról.

"A bontási megbízást Bodrogi Gyula, a Vidám Színpad vezetője adta azzal az indokkal, hogy a kilátót eredetileg Erzsébet királyné emlékére emelték, és az ő szobra állt a kilátó tetején; ezt az eredeti állapotot kívánják visszaállítani, hogy a nyugati turisták ne a vörös csillagot lássák, hanem a szobrot" – olvasható abban a dokumentumban, amelyet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára tett közkinccsé nemrégiben. A Blikk azt írja: az iratot a BRFK állambiztonsági szerve továbbította a III/III-as ügyosztályra.

A lap megkereste a Nemzet Színészét, hogy mesélje el a nem mindennapi történetet. "Ez így helytálló, de nem a rendszer ellen harcoltam, az már amúgy is az utolsókat rúgta abban az időben, csupán tetszetősre akartam formálni egy épületet, amelyet kezelésbe kaptunk. Az a nagy vörös csillag marha ronda volt, és '89-re már a rozsda is megette" – fogalmazott Bodrogi Gyula.

Bodrogi Gyuláról akta készült 1989-ben fotó: Talán Csaba

A felújítás után kávézót nyitottak a kilátónál, gyermekműsorokat is szerveztek. Egyébként csak azt kellett bejelenteniük, mennyivel változik meg a kilátó magassága, a rendőrséget is értesítette a várható teherautó-forgalomról. Elárulta: voltak, akik akkoriban ellenállónak nézték.

"Utólag tudtam meg, hogy a XII. kerületi tanács azért vette vissza a kezelés jogát, mert azt hallották, a külföldiek hordják oda a valutát. Bizonyára egy forgalmasabb időszakban nézett ki a besúgó elvtárs, mert nem volt sikeres vállalkozás" – nevetett a Nemzet Színésze.

Curtisre rászóltak a rajongói, mert a várandós felesége mellett dohányzotthttp://www.life.hu/sztarok/20190603-curtisre-raszoltak-rajongoi-mert-a-varandos-felesege-mellett-dohanyzott.htmlCurtis a várandós felesége mellett szivarozott, megszólták érte a rajongók. TV + Sztárok--Őrült rajongó lépett oda Miley Cyrushoz, és elkezdte ölelgetni – Videóhttp://www.life.hu/sztarok/20190603-orult-rajongo-lepett-oda-miley-cyrushoz-es-kezdte-el-olelgetni.htmlKínos helyzetbe került Miley Cyrus: egy rajongója erőszakosan közeledett felé, és elkezdte ölelgetni. TV + Sztárok--Balázs Andi egy jó negyvenes csajnak tartja magáthttp://www.life.hu/sztarok/20190603-balazs-andi-egy-jo-negyvenes-csajnak-tartja-magat.htmlBalázs Andrea színésznő teljes mértékben ki van békülve önmagával, imádja a finom falatokat és a testét is. Erről most részletesen is mesélt. TV + Sztárok--Megnősült Joe Jonas: a hírt a családja az internetről tudta meghttp://www.life.hu/sztarok/20190603-megnosult-joe-jonas-a-hirt-a-csaladja-az-internetrol-tudta-meg.htmlA szülők az interneten keresztül értesültek arról, hogy fiuk, Joe Jonas megházasodott. TV + Sztárok--Bikinis fotót posztolt Varga Izabellahttp://www.life.hu/sztarok/20190603-bikinis-fotot-posztolt-varga-izabella.htmlVarga Iza egy bikinis fotóval indította a nyarat a közösségi oldalán. TV + Sztárok--Veszélyben volt az otthona: elöntötte a Duna Marcellina kertjéthttp://www.life.hu/sztarok/20190603-veszelyben-volt-az-otthona-elontotte-a-duna-marcellina-kertjet.htmlBár a kertjét elöntötte a Duna, az árvíz nem érte el Marcellina otthonát. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.